Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Cambra impulsa un projecte per potenciar les exportacions de les empreses catalanes

ACN Barcelona.-El Departament d’Internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona ha engegat ‘Cambra Global Market’, un nou projecte per generar activitats i serveis amb l’objectiu de potenciar les exportacions […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-El Departament d’Internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona ha engegat ‘Cambra Global Market’, un nou projecte per generar activitats i serveis amb l’objectiu de potenciar les exportacions de les empreses catalanes a través d’acords bilaterals amb cambres d’altres països. Aquesta iniciativa està lligada al projecte ‘Aixeca el teu negoci’, a través del qual la corporació treballa per ajudar les empreses a fer front a l’actual crisi. L’objectiu de ‘Cambra Global Market’ és teixir aliances amb cambres estratègiques en matèria de digitalització, mobilitat i serveis per generar oportunitats comercials a les empreses catalanes que els permetin ampliar les vendes. Actualment hi ha 13.000 cambres de comerç a tot el món.

Per facilitar el contacte amb altres cambres, l’ens ha creat la figura de l’ambaixador internacional, un col·laborador amb perfil empresarial d’àmplia experiència que viatgi amb freqüència o visqui a mercats d’interès de la Cambra de Barcelona. Actualment, la corporació ja compta amb deu ambaixadors internacionals i, en una primera fase, preveu signar acords amb les cambres de comerç més actives d’una vintena de països d’Europa, Àsia i Amèrica, com Mèxic, Colòmbia, Estats Units, Canadà, Xina, Japó, Alemanya o Bèlgica, entre altres. En paral·lel, la Cambra està incrementant la xarxa de col·laboradors homologats, formada per professionals amb experiència en diferents sectors dedicats a l’assessorament i expansió internacional. Actualment la corporació compta amb vint col·laboradors que cobreixen més de 50 països, on ajuden a les empreses catalanes a executar i desenvolupar projectes.