Dilluns, 25 de gener de 2021 - Edició 914
La República

La Cambra de Reus denuncia que el temporal ha evidenciat “el mal manteniment” de les línies de subministrament

ACN Reus.-La Cambra de Reus ha denunciat “enèrgicament” aquest diumenge la situació que estan patint municipis de la Terra Alta i el Priorat afectats per talls en el subministrament elèctric […]

Avatar
Agències 10/01/2021

ACN Reus.-La Cambra de Reus ha denunciat “enèrgicament” aquest diumenge la situació que estan patint municipis de la Terra Alta i el Priorat afectats per talls en el subministrament elèctric i en la cobertura de telefonia fixa i mòbil. Segons la institució, aquestes incidències no són només causa d’un temporal excepcional sinó que “posen al descobert, una vegada més, la cronificació que ha patit el mal manteniment de les línies de subministrament”. A més, la Cambra de Reus ha lamentat la falta d’inversió a la línia R15, que ha estat tallada al trànsit de trens entre Reus i Riba-roja d’Ebre.

La corporació considera “inadmissible” que serveis essencials com l’electricitat i la telefonia “no tinguin una tutela estricta per part de l’administració, amb l’objectiu essencial d’afavorir l’equilibri territorial i la igualtat d’oportunitats en relació a la resta d’habitants del nostre país”. I afegeix: “Cal, per tant, adoptar solucions immediates per evitar que serveis tan deficients accentuïn el risc de despoblament d’aquestes comarques”. D’altra banda, la Cambra ha mostrat la seva “solidaritat amb tots els afectats i, de manera ben especial, amb la propietat i treballadors del celler Vall Llach de Porrera, que ha vist com la neu ha provocat l’esfondrament de la teulada de les seves històriques instal·lacions”.

Relacionats