Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

La Cambra de Propietat nega que Barcelona sigui “zona tensa” i diu que no compleix els indicadors de la llei d’habitatge

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona considera que la capital catalana no compleixi els requisits que marca de la nova llei d’habitatge per ser considerada “àrea tensa”. Segons un estudi presentat aquest divendres, només algunes zones de la ciutat compleixen part dels requisits de la norma aprovada a l’abril. Tot i que l’entitat reconeix problemes per accedir a l’habitatge, apunta que l’esforç mitjà de les famílies durant el 2022 per fer front al lloguer va ser del 22,4% dels ingressos, mentre que per la compravenda va ser del 24,1%. La norma fixa un esforç del 30%. Paral·lelament, la Cambra indica que la variació del preu no va supera tampoc en més de tres punts la variació mitjana de l’IPC dels darrers cinc anys.

“La nostra valoració de la llei és clarament negativa perquè no compleix els objectius de donar el que diu que ha de fer, que és millorar l’accessibilitat de la població i les famílies al mercat de l’habitatge i del lloguer”, ha ressaltat el president de l’entitat, Joan Ràfols, en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes. D’altra banda, ha indicat que la llei suposarà “molta conflictivitat” i “inseguretat jurídica” que portarà a una reducció de l’oferta.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió