Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

La Cambra de Lleida posa en marxa una oficina per ajudar les empreses de la demarcació a accedir als fons europeus

ACN Lleida.-La Cambra de Comerç i Indústria de Lleida ha posat en marxa aquest dimecres l’Oficina de Fons Europeus, un nou servei, pioner a la demarcació de Lleida, que vol […]

Agències 09/06/2021

ACN Lleida.-La Cambra de Comerç i Indústria de Lleida ha posat en marxa aquest dimecres l’Oficina de Fons Europeus, un nou servei, pioner a la demarcació de Lleida, que vol ajudar les empreses del territori a treure el major profit de les mesures extraordinàries recollides en el Pla de Recuperació Europea ‘Next Generation EU’, així com de la resta de fons i programes europeus de finançament emmarcats en el Marc Financer Plurianual 2021-2027. El president de l’ens cameral, Jaume Saltó, ha assenyalat que moltes empreses del territori són pimes, cosa que “dificulta” que puguin accedir en solitari a aquests ajuts. Per això, des de la Cambra de Comerç de Lleida, aposten per crear consorcis d’empreses “per poder accedir-hi d’una forma més fàcil i directa”.

Des de Cambra de Comerç Lleida han fet una crida a totes les empreses de la demarcació que tinguin un projecte empresarial que necessiti d’una inversió inicial perquè s’adrecin a l’Oficina de Fons Europeus que ha posat en marxa l’ens cameral i que tindrà i que tindrà al capdavant el responsable d’Internacionalització de la Cambra, Jordi Quejido. Des d’aquesta oficina, s’informarà d’una forma “àgil i accessible” a les empreses lleidatanes sobre els fons disponibles i també se’ls oferirà formació sobre aspectes pràctics com ara la gestió de projectes europeus, i se’ls facilitarà informació al respecte. A la vegada, l’oficina també identificarà projectes susceptibles de rebre fons europeus i assessorarà i acompanyarà les empreses sobre els projectes que aquestes tinguin en ment.La nova oficina presentada aquest dimarts ofereix a les empreses del territori diferents serveis, alguns totalment gratuïts i altres de pagament. Entre aquests, destaquen un espai web sobre fons europeus; un servei de consultes; un servei d’avisos personalitzat; un servei de notícies bimensuals amb una varietat de contingut; píndoles informatives, i un pla formatiu, entre altres.