Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La Cambra de Comerç d’Espanya demana accelerar el procés de vacunació

ACN Madrid.-El president de la Cambra de Comerç d’Espanya, José Luis Bonet, ha demanat accelerar el procés de vacunació contra la covid-19 per consolidar la recuperació de l’economia espanyola. “La […]

Avatar
Agències 13/04/2021

ACN Madrid.-El president de la Cambra de Comerç d’Espanya, José Luis Bonet, ha demanat accelerar el procés de vacunació contra la covid-19 per consolidar la recuperació de l’economia espanyola. “La recuperació de la mobilitat tant a nivell nacional com internacional i l’eliminació de les restriccions actuals als contractes socials són condicions indispensables per a la reactivació de l’economia”, ha comentat Bonet en la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme del Congrés. Bonet ha afegit que en cas contrari es perdrà la temporada turística de l’estiu i les conseqüències de la crisis seran “encara més profundes i duradores”.

En la seva intervenció, el president de la Cambra de Comerç d’Espanya ha subratllat l’estreta col·laboració entre el comerç i el turisme i l’efecte dinamitzador d’aquest darrer sobre el conjunt de l’economia, d’acord amb l’estudi ‘Impacte de l’activitat turística en l’economia espanyola’, impulsat per la Comissió de Turisme de la cambra.El document també constata que el turisme suposa un dels principals motors de l’economia espanyola, no només per la seva contribució directa al PIB o a la creació de l’ocupació sinó també per l’efecte “dinamitzador sobre altres sectors productius”. Per exemple, el sector de l’alimentació i les begudes deu el 10,5% de la seva producció total al turisme, mentre que en el cas de l’energia suposa l’11% i arriba fins al 50% en les activitats com els serveis esportius i recreatius i els serveis d’allotjament, menjar i begudes. Sobre el Pla de Recuperació, transformació i Resiliència, Bonet considera que serà una “oportunitat immillorable” per a la reconstrucció i ha apostat per dissenyar mesures “més adequades per a la transformació i modernització” del teixit productiu. “El ‘shock’ ha sigut de tal magnitud que estem obligats a reinventar-nos”, ha dit.