Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La Cambra de Comerç de Barcelona lamenta que el TC hagi impugnat 15 articles de la llei catalana de canvi climàtic

ACN Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona ha lamentat que el Tribunal Constitucional (TC) hagi impugnat 15 articles de la Llei de Canvi Climàtic de la Generalitat. En una sentència […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona ha lamentat que el Tribunal Constitucional (TC) hagi impugnat 15 articles de la Llei de Canvi Climàtic de la Generalitat. En una sentència del 20 de juny feta pública dijous, l’alt tribunal estima parcialment el recurs que va interposar el govern espanyol del PP el novembre del 2017. Entre els articles que el TC declara inconstitucionals (per invasió de competències), hi ha el que establia que el Govern no ha de concedir permisos d’explotació per a l’obtenció de gas i petroli obrint pous subterranis (fracking). “Cal recordar que tan sols una trentena de països compten amb una legislació tan ambiciosa com l’aprovada aquí, fruit d’un ampli consens i debat abordat per tots els partits amb representació al Parlament”, afirma la Cambra en un comunicat d’aquest divendres. La institució presidida per Joan Canadell considera que “la lluita contra el canvi climàtic és un dels principals reptes que té a hores d’ara el planeta” i reclama que les institucions “treballin activament” per reduir-ne els impactes.

“Els impactes que ja està produint i produirà el canvi climàtic sobre Catalunya són molt negatius i ens han de preocupar al conjunt de la societat”, diu el mateix comunicat. L’ens cameral insta el sector empresarial a “prendre consciència” i a “treballar per tal de rebaixar-ne els efectes, atès que el canvi no tan sols afectarà sobre els ecosistemes, sinó que també tindrà una incidència important sobre l’economia productiva”.El tribunal de garanties també va avalar alguns dels articles que impugnava el govern espanyol, entre el que destaca la creació de l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica. La Cambra de Comerç de la capital catalana ha insistit que el Govern va declarar formalment l’emergència climàtica fa un mes.