Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La Cambra de Comerç critica els “discursos buits” del Govern i la “llunyania” amb els empresaris

ACN Barcelona.-El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha criticat aquest dimarts la “llunyania” del Govern amb els empresaris i l’ha acusat de fer “discursos buits” […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Barcelona.-El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha criticat aquest dimarts la “llunyania” del Govern amb els empresaris i l’ha acusat de fer “discursos buits” que “poques vegades” han implicat recursos per a les petites i mitjanes empreses i autònoms. “No s’ha tingut en compte el sector de la restauració, no s’hi ha dialogat. A vegades se l’ha escoltat, diria que poques i, en tot cas, insuficients”, ha manifestat el també president del Consell de Cambres en un acte unitari amb el sector de la restauració a la Llotja de Mar. El president de l’ens cameral ha reclamat la reobertura dels bars i restaurats i ha advertit que aquesta és la “darrera oportunitat” del sector.

“Cal que el Govern recapaciti i actuï de debò perquè ens puguem sentir de nou orgullosos dels nostres governats. De moment, estan molt allunyats de la realitat”, ha lamentat. El president de la Cambra de Comerç ha reclamat la reobertura de la restauració i ha assegurat que el sector s’ha autoimposat mesures molt restrictives per poder tornar a l’activitat amb seguretat. Canadell ha afirmat que el Govern no ha tingut en compte aquest “esforç” del sector i ha comparat la situació de Catalunya amb la d’altres comunitats, que no han patit un tancament de la restauració ni un toc de queda “tan restrictiu”. El president de l’ens cameral ha explicat que a Madrid s’han fet “milions” de tests d’antígens i ha recordat que França i Andorra ja els tenen a les farmàcies. “Estem convençuts que si a totes les mesures s’haguessin afegit els tests, la situació seria molt millor”, ha lamentat. Canadell ha demanat un “pla de rescat” per als sectors més afectats, com la restauració, la cultura, els esports o l’organització d’esdeveniments. El president de la Cambra de Comerç ha fet una crida a exigir aquest rescat “ara”, en plane negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat.