Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

La Cambra creu que “ara no és moment” d’aplicar la reforma en el sistema de cotització dels autònoms

ACN Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona s’oposa a l’aplicació de la reforma en el sistema de cotització dels autònoms, una proposta que el govern espanyol porta treballant des de […]

Avatar
Agències 30/10/2020

ACN Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona s’oposa a l’aplicació de la reforma en el sistema de cotització dels autònoms, una proposta que el govern espanyol porta treballant des de fa setmanes i que obligaria els autònoms a cotitzar en funció dels seus ingressos. Segons l’organisme, el nou sistema pot conduir a un sistema “més just”, però considera que “ara no és moment per aplicar-lo”. “Plantejar la reforma en l’escenari actual denota més aviat un afany recaptatori”, ha assenyalat en un comunicat. Tal com apunta l’ens, el nou sistema calcularia les cotitzacions utilitzant com a referència els ingressos de 2019. “Això comportaria que un autònom afectat per una davallada de facturació pugui tenir un índex impositiu superior”, ha apuntat l’ens.

De fet, continua la Cambra, “s’afegiria més pressió sobre un sector que ha partit fortament l’aturada de l’economia”, i suggereix posposar la reforma fins a l’any 2021, agafant els ingressos del 2020 com a referència per calcular les cotitzacions.Per altra banda, l’ens denuncia en el mateix comunicat que l’estat espanyol és el país amb la quota d’autònoms més alta d’Europa (si bé cobreix l’accés al sistema sanitari i prestacions per jubilació i baixa). “La Cambra sosté que els autònoms són la primera línia de defensa de l’activitat empresarial i formen un col·lectiu que serà necessari per a la reactivació de l’economia”, conclou.