Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La Cambra celebra l’estabilització dels brots a Catalunya però lamenta el “retard” en les mesures de control

ACN Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona ha celebrat aquest dilluns l’estabilització dels brots a Catalunya. En un comunicat, la corporació ha volgut reconèixer la tasca del secretari de Salut […]

Avatar
Agències 17/08/2020

ACN Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona ha celebrat aquest dilluns l’estabilització dels brots a Catalunya. En un comunicat, la corporació ha volgut reconèixer la tasca del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, qui ha aconseguit que es puguin enviar “missatges positius a la ciutadania i al teixit empresarial”. Malgrat tot, l’organització lamenta que les mesures per controlar la pandèmia de la covid-19 hagin arribat “tard”, deixant alguns sectors econòmics molt tocats. En l’escrit, la Cambra fa una menció al turisme, que s’ha vist “greument perjudicat” durant uns mesos “clau”. “La falta de previsió en el control dels contagis ha generat desconfiança en els països emissors de turistes, que han recomanat no viatjar a Catalunya”, apunta.

De fet, la Cambra recorda que, mesos abans que es produïssin els últims rebrots, ja havia advertit de “les necessitats d’establir una estratègia clara i contundent per controlar la pandèmia i evitar el tancament d’àrees”. Per la corporació, l’estratègia implicava realitzar testos PCR massius, destinar més recursos al rastreig i aïllar els casos positius.”La falta de previsió […] en ple mes de juliol va ser un cop molt dur per al sector turístic català, que al mes de juny començava a recuperar-se després del primer confinament”, defensa la Cambra. Per l’organització empresarial, “l’enfonsament del sector pot tenir conseqüències devastadores per a l’economia catalana”, i recorda que el turisme aporta el 12% del PIB de manera directa i el 14% de l’ocupació.Ara que la situació s’ha estabilitzat, la Cambra apunta que “cal mantenir la situació i destinar recursos necessaris per a un millor control de les cadenes de contagi”. “Cal enviar missatges en clau positiva per restaurar la confiança i propiciar la recuperació de l’activitat econòmica el que queda de temporada estiuenca”, diu.Finalment, l’associació presidida per Joan Canadell recorda que cal garantir l’obertura de les escoles i el seu funcionament d’una manera “sostinguda”. “No podrem parlar de la reactivació econòmica sense l’obertura de les escoles”, subratlla. En aquest sentit, la Cambra exigeix “un cribratge efectiu i continuat de l’alumnat, el professorat i el personal docent per aconseguir la detecció precoç, ràpida i efectiva de positius”.