Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La Caixa de Solidaritat pagarà 1,2 MEUR de multa del 9N al Tribunal de Comptes per recuperar béns embargats

ACN Barcelona.-El president de la Caixa de Solidaritat, Pep Cruanyes, ha anunciat que l’entitat abonarà prop d’1,2 milions d’euros al Tribunal de Comptes en concepte d’interessos de la multa per […]

Agències 21/07/2021

ACN Barcelona.-El president de la Caixa de Solidaritat, Pep Cruanyes, ha anunciat que l’entitat abonarà prop d’1,2 milions d’euros al Tribunal de Comptes en concepte d’interessos de la multa per la consulta del 9N. “Farem aquest pagament per veure si s’aixeca l’embargament d’una sèrie de pisos i si es poden aportar com a garantia d’aquest altra nova extorsió que estem patint”, ha detallat en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’. Així, la Caixa de Solidaritat vol utilitzar aquests béns per ajudar a cobrir la fiança de 5,4 milions d’euros que l’organisme li reclama a 34 exalts càrrecs del Govern. La data límit per garantir aquesta suma és aquest dimecres a mitjanit.

D’altra banda, Cruanyes ha assegurat que les entitats bancàries no volen avalar la fiança perquè “tenen por d’una acció de xantatge i extorsió per part de l’Estat”, i ha afirmat que l’aval “no suposa cap risc”. Això després que el Govern expliqués aquest dimarts que no havien aconseguit que cap banc estigués disposat a cobrir la quantitat.La Caixa de Solidaritat disposava el passat 6 de juliol de 400.000 euros, una xifra que ha ascendit a gairebé 1,2 milions d’euros en quinze dies, i que pel seu president és “una mostra de l’esforç de centenars de persones que fan petites aportacions” i de la “solidaritat col·lectiva”.