Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La bústia d’alerta d’espècies invasores rep més de 5.500 comunicacions des de la seva creació el 2018

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La bústia d’alerta d’espècies exòtiques invasores de Catalunya ha rebut des de la seva creació el 2018 més de 5.500 correus electrònics sobre la presència d’invasores o qualsevol altra consulta relacionada amb aquesta problemàtica. Així es constata en la darrera Memòria d’actuacions sobre les espècies exòtiques invasores durant el període 2021-2022 que elabora el Departament d’Acció Climàtica. L’objectiu és garantir una detecció ràpida d’espècies invasores i l’establiment de respostes urgents i actuacions d’erradicació i control. La bústia és un dels instruments que forma part de la Xarxa d’alerta d’espècies invasores.

Durant el període 2021-2022, la Generalitat va reportar cinc noves comunicacions relacionades amb la detecció d’espècies exòtiques, concretament referides a la presència el 2021 de l’alga moc de roca al Llobregat, a la planta aquàtica elodea de Nutall al Ripollès i al cargol poma en una bassa urbana a Olesa de Montserrat.

Publicitat

El 2022 es van emetre comunicacions referides a la presència de la vespa oriental al Port de Barcelona i l’alga Chrysonephos lewisii, al cap de Creus. En el primer dels casos, era la primera detecció a Catalunya d’aquesta espècie no catalogada dins la legislació específica, però amb un risc d’impacte greu. En el cas de l’alga, també es tractava de la primera cita de l’espècie que s’obtenia a Catalunya i a l’estat espanyol.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió