Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La Bordeta, Magraners i Cappont reclamen desbloquejar el pla urbanístic de Torre Salses i el vial d’accés

ACN Lleida.-Els presidents de les associacions de veïns de la Bordeta, Magraners i Cappont, Mari Carmen Guerrero, Juan Gallardo i Veni Ros, respectivament, reclamen a l’Ajuntament de Lleida que “desbloquegi” […]

Agències 02/06/2021

ACN Lleida.-Els presidents de les associacions de veïns de la Bordeta, Magraners i Cappont, Mari Carmen Guerrero, Juan Gallardo i Veni Ros, respectivament, reclamen a l’Ajuntament de Lleida que “desbloquegi” el pla urbanístic del SUR-42 (Torre Salses), així com l’execució del desdoblament i prolongació del vial Víctor Torres, d’accés a aquesta zona on Eurofund i Frey projecten instal·lar una àrea comercial i de lleure d’uns 55.000 metres quadrats. Els responsables veïnals veuen amb bons ulls aquest projecte “perquè suposarà un nou atractiu que Lleida necessita” i, sobretot, “perquè crearà un miler de llocs de treball, que tanta falta fan, especialment per als joves, i més després de la crisi provocada per la covid-19”.

Els presidents de la Bordeta, Magraners i Cappont veuen “amb preocupació des de fa mesos com el govern municipal no fa res per desbloquejar el SUR-42, conegut com Torre Salses, perquè així els sembla que frenen un possible parc comercial a la zona”. Deixant al marge l’impacte que pugui comportar el parc comercial i de lleure projectat a la zona, assenyalen que els que ens costa d’entendre és que “la Paeria no vulgui tirar endavant el desdoblament i prolongació del vial Víctor Torres”. “Aquesta avinguda és molt important per millorar la fluïdesa del trànsit dels tres barris”, assenyalen. A més, la consideren “vital” per a “la cohesió de la marge esquerra i la connexió d’aquesta amb el centre de Lleida i també com a fórmula per descongestionar l’LL-11, a més d’enllaçar amb la variant sud”, expliquen en una carta Guerrero, Gallardo i Ros. Recorden que és un vial previst al planejament urbanístic de Lleida des de fa dècades, “però mai hi ha hagut voluntat real d’executar-lo, com tantes altres coses que fan falta als tres barris”. Així mateix, condiren que el vial Víctor Torres també “ha d’ajudar a activar el SUR-42, una urbanització que pateix actes vandàlics, desperfectes i curses de vehicles i on, fins i tot, una persona va perdre la vida atropellada”. “Volem que aquests carrers buits puguin acollir habitatges i nous veïns i que aquesta zona tant deixada tingui vida”, afirmen. Els responsables veïnals sostenen que “mai com fins ara han tingut tant a prop el vial Víctor Torres”. Recorden que les empreses promotores del parc comercial i de lleure van signar un acord amb la Paeria per aportar la meitat del seu cost, entre altres millores, però és que “fins i tot fa uns mesos van anunciar que el pagarien al 100% per ajudar a un Ajuntament que diu que no té recursos”, afegeixen en la carta. “I el que no es pot entendre és que ens neguin als veïns de Magraners, la Bordeta i Cappont aquest accés que al municipi i als lleidatans no els costaria ni un euro , i tot, per intentar que no es faci un projecte comercial i de lleure familiar”, afegeixen en la carta.