Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

La biotecnològica catalana SpliceBio tanca una ronda de 50 MEUR, la segona més gran del sector a l’Estat

ACN Barcelona – La biotecnològica catalana SpliceBio ha tancat una ronda de 50 milions d’euros, la segona més gran del sector a l’Estat, després que la balear Sanifit captés 72 […]

Agències 16/02/2022

ACN Barcelona – La biotecnològica catalana SpliceBio ha tancat una ronda de 50 milions d’euros, la segona més gran del sector a l’Estat, després que la balear Sanifit captés 72 milions d’euros el 2019. El finançament obtingut permetrà a la companyia avançar fins a les fases clíniques amb el seu programa dirigit a tractar la malaltia de Stargardt, un trastorn ocular que destrueix la visió central i aguda dels joves i que afecta a més de 80.000 persones a Europa i als Estats Units. La ronda ha estat coliderada pel fons belga UCB Ventures i el fons català Ysios Capital i ha comptat amb la participació d’altres agents com el fons Sabadell Asabys Partners o les farmacèutiques Gilde i Novartis, entre d’altres.

Amb el tancament d’aquesta operació, el consell d’administració de l’empresa, presidit per Jean-Philippe Combal, passarà a incloure representants d’UCB Ventures, New Enterprise Associates, Gilde i Novartis. Pel conseller delegat de la companyia, Miquel Vila-Perelló, l’atracció de nous inversors institucionals i corporatius “valida l’estratègia per al desenvolupament de teràpies gèniques” i suposa un gran impuls per “avançar cap a les fases clíniques”

Nascuda com a ‘spin-off’ de la Universitat de Princeton i amb seu al Parc Científic de Barcelona, SpliceBio ja va ser finançada l’any 2020 per Ysios Capital i Sabadell Asabys Partners en una ronda de capital llavor.