Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La 9a Mostra de cinema italià de Barcelona serà gratuïta i acollirà vuit pel·lícules

ACN Barcelona.-Filmitalia ha anunciat que la 9a edició de la Mostra de cinema italià de Barcelona (MCIB) se celebrarà de l’11 al 18 de desembre en línia a través de […]

Agències 04/11/2020

ACN Barcelona.-Filmitalia ha anunciat que la 9a edició de la Mostra de cinema italià de Barcelona (MCIB) se celebrarà de l’11 al 18 de desembre en línia a través de la plataforma Sala Verdi Virtual. Així, per primera vegada, els espectadors de tota Espanya podran gaudir de forma gratuïta de les projeccions organitzades pel festival. Obrirà la cita ‘I predatori’, l’òpera prima de Pietro Castellito, després d’haver estat guardonada amb el premi al millor guió a la Mostra de Venècia (Orizzonti). La MCIB programarà una selecció de vuit títols amb les pel·lícules italianes que han participat aquest any als més destacats festivals internacionals, seleccionades pel crític italià Giorgio Gosetti.

Així, en aquesta edició online, els espectadors podran gaudir de títols premiats com ‘Padrenostro’, de Claudio Noce, que va obtenir la Coppa Volpi per al millor actor (Pierfrancesco Favino) a la passada edició de la Mostra de cinema de Venècia; o ‘Volevo Nascondermi’, la pel·lícula de Giorgio Diritti, premiada amb l’Os de Plata al millor actor (Elio Germano) a la Berlinale. També hi haurà la guardonada ‘Non odiare’, de Mauro Mancini, distingida amb el premi Pasinetti al millor actor (Alessandro Gassman) a la Mostra de Venècia. La pel·lícula, distribuïda a España per Reverso Films, arribarà a les pantalles de cinema a la primavera de 2021.La MCIB també acollirà el segon treball de la cineasta Emma Dante, ‘Le Sorelle Macaluso’, que ha obtingut els premis Pasinetti de millor pel·lícula i millor interpretació femenina, i el premi Lizzani a la Mostra de Cine de Venecia (Venezia 77). Completaran la selecció, títols com ‘Life as a B-movie’, de Piero Vivarelli, de Fabrizio Laurenti i Niccolò Vivarelli, que s’ha projectat darrerament al Sitges Festival Internacional de Catalunya; ‘Cosa Sarà’, de Francesco Bruni, encarregada de clausurar al Festival de cinema de Roma 2020; i ‘Figli’, de Giuseppe Bonito que va participar en el Festival de cinema d’Annecy.A causa de la situació derivada de la Covid19 i, davant la incertesa sobre el futur immediat de les sales de cinema i la impossibilitat de desplaçar a Barcelona als cineastes i actors que normalment presenten les pel·lícules en viu, l’organització de MCIB ha decidit realitzar aquesta edició en línia. Les projeccions de la Mostra tindran lloc a la Sala Verdi Virtual, d’aquesta manera, cada pel·lícula es projectarà un únic dia, i les entrades, igual que en les anteriors edicions presencials, seran gratuïtes però amb nombre d’usuaris limitat. A més a més, les sessions comptaran amb la participació dels directors o intèrprets de les pel·lícules que es presenten a la Mostra.MCIB està organitzada per Filmitalia, el departament de l’Istitut Luce Cinecittà que promou internacionalment el cinema italià. A més a més, compta amb la col·laboració de l’Istituto Italiano di Cultura, del Consulat Italià de Barcelona i els Cinemes Verdi de Barcelona.