Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

La 40a temporada de l’Ibercamera proposa vuit concerts “buscant l’excel·lència en la interpretació”

|

- Publicitat -

ACN Sant Just Desvern – Entre el 20 de novembre i el 25 d’abril de 2024, l’Ibercamera, la temporada de concerts de música clàssica més veterana de Barcelona, celebrarà la seva 40a edició amb vuit concerts, més un d’extraordinari, repartits entre el Palau de la Música i l’Auditori. Durant la presentació del cicle, el president d’Ibercamera, Josep Maria Prat, ha destacat que després de 40 edicions han posat el focus en la interpretació per sobre dels intèrprets. “Totes les decisions que estem prenent estan basades en la recerca de l’excel·lència en la interpretació”, ha afegit. El certamen s’obrirà amb una gala commemorativa a l’Auditori amb la Novena de Beethoven interpretada per l’Orquestra Nacional de Lió i l’Orfeó Català, que s’estrena a l’Ibercamera.

La presentació de la 40a edició s’ha fet aquest dimecres al Taller d’Arquitectura de Ricardo Bofill a Sant Just Desvern (Baix Llobregat), espai on el mes de maig de 1980 es va fer el primer concert de l’Ibercamera.

Publicitat

Josep Maria Prat, president d’Ibercamera, ha destacat que amb 40 edicions a les esquenes se senten continuadors, genuïns i orgullosos, de la tradició filharmònica i civil que ha fet gran la vida musical de Barcelona. Amb tot, ha deixat clar que, com indica el lema d’aquesta edició, El millor està per venir, no volen que sigui “un exercici de nostàlgia” perquè la voluntat es mirar al futur.

Sobre la programació, Prat ha destacat que per confeccionar-la han escollit obres que han estat emblemàtiques en aquests 40 anys i que, un cop seleccionades, es van dedicar a lligar els intèrprets. Aquí, ha destacat que amb l’experiència adquirida en tots aquests anys, el que realment els interessa és l’excel·lència en la interpretació i no tant, per molt importants que siguin, en els intèrprets.

El certamen s’obrirà amb la Novena Simfonia de Beethoven en una gala commemorativa a l’Auditori. Estarà interpretada per l’Orquestra Nacional de Lió i comptarà amb la participació de l’Orfeó Català, que s’estrena a l’Ibercamera.

Un dels plats forts d’aquesta edició serà el Messies de Händel que dirigirà Mireia Barrera. El director d’Ibercamera ha assenyalat que, per molts motius, “era el moment” que Barrera dirigís aquest concert que forma part del centenari de Victòria dels Àngels. “Hem muntat el Messies que la Mireia Ha volgut”, ha assenyalat Prat.

La programació també inclou el Concert d’Aranjuez, interpretat per l’Orquestra Filharmònica d’Hongria i la guitarrista Ana Vidivic, la Consagració de la Primavera, dirigida per Andrés Orozco-Estrada, la Cinquena de Mahler, dirigida per Adam Fischer, o el Rèquiem de Mozart dirigit per Teodor Currentzis i el seu cor.

Els pianistes Alexandre Kantorow i Martha Argerich completen una programació que inclou un concert extraordinari al Palau de la Música de Maurizio Pollini.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió