Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

La 3a edició de Firhàbitat suma noves col·laboracions i portarà alumnes i professors d’arreu d’Europa

|

- Publicitat -

ACN Avià – Avià acollirà el 2, 3 i 4 de juny la 3a edició de la Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica (Firhàbitat), organitzada per l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà i l’Ajuntament d’Avià. El certamen presenta un format similar a l’any passat però amb més col·laboracions professionals, noves formacions i la seva internacionalització amb la presència de professors i estudiants d’arreu d’Europa. La fira aposta per donar protagonisme als expositors i també compta amb un programa d’activitats paral·leles i conferències per a tots els públics. Una de les novetats és que les xerrades es dividiran en cinc blocs temàtics: materials naturals, eficiència energètica, salut de l’hàbitat, sistemes constructius i habitatge sostenible.

Amb la voluntat de continuar sumant noves col·laboracions, Firhàbitat ha establer per aquesta edició relacions amb la Universitat de Girona, amb qui es lliuraran els primers Premis Firhàbitat a les millors tesines del màster de bioconstrucció del centre universitari, i amb la Red de Construcción Con Paja, amb qui s’organitzaran diverses propostes formatives i divulgatives. Aquestes col·laboracions han permès, entre d’0altres, oferir un programa de formacions i tallers que tenen en compte materials naturals per als processos constructius. Concretament, es donaran a conèixer tècniques de construcció amb palla, terra, fusta i bambú.

Publicitat

A més, Firhàbitat serà l’escenari de la trobada final del projecte ‘HybridTim’, una iniciativa a nivell europeu finançada pel programa Erasmus+ que pretén generar eines docents per a afrontar els nous reptes de la formació en construcció amb fusta. Seran presents a la fira professors i alumnes de Catalunya, Àustria, Dinamarca, Lituània i Letònia en la darrera de les trobades d’aquest projecte internacional. Un dels objectius és obrir les portes de Firhàbitat també als estudiants i joves del territori amb la intenció de donar a conèixer el sector de la bioconstrucció i alhora, les seves sortides laborals i professionals.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió