Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La 38a Setmana del Llibre en Català redueix dies i es traslladarà al Moll de la Fusta

ACN Barcelona.-La 38a Setmana del Llibre en Català redueix dies i se celebrarà del 9 al 13 de setembre i es traslladarà enguany de “manera excepcional” al Moll de la […]

Avatar
Agències 29/05/2020

ACN Barcelona.-La 38a Setmana del Llibre en Català redueix dies i se celebrarà del 9 al 13 de setembre i es traslladarà enguany de “manera excepcional” al Moll de la Fusta, una ubicació que, com ha explicat l’organització, permet aplicar totes les mesures de seguretat. En un principi aquesta edició s’havia de celebrar del 4 al 13 de setembre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. La programació presencial es reforçarà enguany amb una aposta decidida per la difusió digital, i s’estendrà, així, a tot el territori. EDITORS.CAT organitzarà en tres mesos una edició “especial” que garantirà tots els protocols sanitaris i de seguretat.

D’entre “totes les incerteses generades per la pandèmia” de la covid-19, la comissió organitzadora de La Setmana, que presideix l’editor Joan Carles Girbés per primer cop, ha explicat que tenia clara la certesa que “la 38a edició s’havia de celebrar”. Ara, resolts amb l’Ajuntament de Barcelona i amb la Generalitat els principals dubtes sobre l’emplaçament més adequat i les noves mesures que cal implementar-hi, “es treballa a contrarellotge per enllestir, en només 3 mesos, una edició excepcional”. La voluntat de l’organització i de tots els expositors, han apuntat en un comunicat, és “mantenir el contacte amb lectors i lectores, difondre la riquesa i vitalitat del llibre en català, i marcar una fita al calendari que permetrà impulsar i reactivar el sector mitjançant un esdeveniment d’èxit clau”.EDITORS.CAT, l’entitat que organitza aquesta trobada anual, ha valorat tots els escenaris possibles i ha decidit celebrar La Setmana en un format adaptat que garantirà la seguretat al públic visitant. En aquest sentit, ha anunciat que es mantindran les dates tradicionals, al voltant de l’11 de setembre, tot i reduir-ne el nombre de dies. Els mòduls d’editorials, llibreries i revistes estaran presents al Moll de la Fusta de Barcelona físicament entre dimecres 9 i diumenge 13 de setembre. En un principi s’havia de celebrar del 4 al 13 de setembre. Segons els organitzadors, l’elecció del Moll de la Fusta de Barcelona atén als requeriments de seguretat per als expositors i visitants. Han destacat que es tracta “d’un espai ampli i obert que permet ser perimetrat i establir-hi les mesures i controls que exigeix la normativa municipal”. Han deixat clar, però, que la decisió és totalment excepcional per aquest any 2020, i l’Ajuntament de Barcelona ja ha assegurat que les edicions següents se seguiran celebrant a l’Avinguda de la Catedral, com fins ara.El programa d’activitats també tindrà un format nou, ja que es combinaran les propostes presencials amb una programació en línia que es podrà seguir des de qualsevol punt del territori i que permetrà arribar a més públic d’arreu del país. Seran activitats on hi participaran autors i editors i altres protagonistes del sector del llibre en català. Així mateix, es mantindrà l’entrega del Premi Trajectòria, un reconeixement que des de l’any 1997 es lliura a destacats professionals de la cultura catalana, i també l’acord amb l’Institut Ramon Llull, que treballa per reforçar la traducció i internacionalització de la literatura catalana.