Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La 26a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica premia els millors professionals i projectes del sector TIC

ACN Barcelona.-La 26a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica ha premiat els millors professionals i projectes del sector TIC a Catalunya. L’enginyer de telecomunicacions Enric Barba ha rebut el […]

Avatar
Agències 16/06/2021

ACN Barcelona.-La 26a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica ha premiat els millors professionals i projectes del sector TIC a Catalunya. L’enginyer de telecomunicacions Enric Barba ha rebut el Premi d’Honor per ser un “excel·lent exemple” de treball i demostrar la importància de la innovació en la competitivitat. La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha rebut el Premi d’Honor Institucional per haver-se convertit en una de les institucions públiques d’educació superior “de referència” i un actor “important” per a l’impuls tecnològic del teixit industrial. El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada ha estat per a Núria Castell, professora del Departament de Ciències de la Computació de la Facultat d’Informàtica de la UPC.

Castell va ser una de les primeres dones titulades en informàtica a Catalunya i Espanya i ha dissenyat i dirigit projectes d’investigació, docents i de gènere que han donat lloc a múltiples publicacions. El Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria ha estat per Carlos Blanco, impulsor d’empreses com Housfy, Glover o Holded. El 2016, Blanco va fundar Nuclio Venture Builder, des d’on emprèn els negocis, i Encomenda Smart Capital, per gestionar les inversions. El Premi Joan Clarke al CIO Destacat ha estat per Raimon Dalmau, CIO del Sistema d’Emergències Mèdiques de la Generalitat de Catalunya (SEM) i responsable de posar en marxa un procés de transformació digital per millorar el servei de Transport Sanitari Urgent, tant pel que fa a la qualitat com a la reducció del temps de resposta. El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat atorgat a COVIDWarriors, una associació sense ànim de lucre formada per voluntaris de tots els àmbits units en la lluita contra la pandèmia. Els principals objectius de l’entitat han estat sumar voluntaris, connectar amb les necessitats detectades a escala logística, sanitària, social i psicològica, i accelerar iniciatives per amplificar l’impacte contra la pandèmia a través de la tecnologia i equips multidisciplinars.El jurat de la 26a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica també ha posat de relleu la tasca divulgativa de Fibracat TV. El nou canal de TDT en català, impulsat per l’operador Fibracat, va néixer l’1 de juny amb l’objectiu de posar en valor l’apoderament femení i la revolució tecnològica amb formats i continguts inèdits. Els organitzadors de la Nit també han volgut retre un homenatge a La Salle – URL, que aquest any commemora el trentè aniversari dels estudis d’Informàtica, així com el vintè aniversari del Parc d’Innovació de La Salle Technova Barcelona.La cerimònia ha comptat amb la participació de la presidenta del Parlament, Laura Borràs; el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró; el secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, Roberto Sánchez; la tinent d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, i el president delegat de l’Àrea d’Innovació de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany.