Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

La 25a edició del festival de curtmetratges Mecal se celebrarà a l’estiu del 2023

ACN Barcelona – El Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, Mecal, se celebrarà a l’estiu del 2023 en diversos espais del barri de Poblenou de Barcelona. El certamen […]

Agències 13/04/2022

ACN Barcelona – El Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, Mecal, se celebrarà a l’estiu del 2023 en diversos espais del barri de Poblenou de Barcelona. El certamen va tancar aquest dimarts la seva 24 edició al MACBA “amb èxit” i l’assistència “d’un públic que ha tornat a les sales de manera progressiva en post pandèmia”. Roberto Barrueco, director del Mecal, ha destacat que “la indústria dels curtmetratges cinematogràfics està vivint un bon moment”. Barrueco ha avançat que per a la pròxima edició, moment en què el certamen farà 25 anys, “el Festival tornarà a les seves arrels, unificant el Mecal Pro i Mecal Air per a crear un sol Mecal més fort que se celebrarà a l’estiu”.

Durant dotze dies, del 24 de març a l’11 d’abril, Mecal ha projectat 381 curtmetratges, de 41 països diferents, 135 d’ells han competit per a ser el millor. En aquest sentit, el primer cap de setmana, dedicat als curtmetratges d’Animació, el Gran Premi se l’ha emportat el curtmetratge ‘Steakhouse’; el segon premi ha estat per a ‘Night Bus’ i el tercer, per a ‘The Shadow of my life’.

En el cas dels curtmetratges de Ficció, celebrat durant el segon cap de setmana del Festival, els premis per als curtmetratges Internacionals han estat per a ‘North Pole¡’, International Gran Premi; ‘Bluestar’, International Second Prize; i ‘Techno, mama’, International Third Prize.

En el cas de la categoria de Ficció Obliqua, el Gran Premi ha estat per a ‘Brutalia, days of labour; el Oblique Filmin Award-Second Prize se l’ha emportat ‘Guinea Pig’; mentre que el Third Prize ha estat per a ‘Drecks Kleingeld (coins)’. La competició dels curts documentals tancava durant aquest cap de setmana aquesta 24 edició, una competició que ha premiat ‘Victoria’; ‘A Comuñon da niña prima Andra’ i ‘Bazar de mis padres’.