Dijous, 21 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

Kike Maíllo: “El cinema t’obre la ment i ‘Cosmética del enemigo’ parla de què és el bé i el mal”

ACN Sitges.-El director de cinema Kike Maíllo ha presentat aquest divendres al Festival de Sitges el seu nou film ‘Cosmética del enemigo’ que està protagonitzat per Tomasz Kot i Athena […]

Avatar
Agències 16/10/2020

ACN Sitges.-El director de cinema Kike Maíllo ha presentat aquest divendres al Festival de Sitges el seu nou film ‘Cosmética del enemigo’ que està protagonitzat per Tomasz Kot i Athena Strates. La cinta tracta sobre un popular arquitecte, Jeremiasz Angust, que perd el seu vol a causa d’una jove que l’ha abordat i no para d’importunar-lo. A partir d’aquí, els dos personatges comencen una conversa que, tot i que sembla fortuïta, aviat es converteix en una cosa més sinistre i criminal. En una entrevista amb l’ACN, Maíllo afirma que el cinema “t’obre la ment i aquesta és una pel·lícula tremendament moral que parla de què és el bé i el mal”. Maíllo ressalta que el film tracta sobre la qualitat dels grisos.

‘Cosmética del enemigo’ és l’adaptació cinematogràfica de la novel·la ‘Cosmétique de l’ennemi’ d’Amélie Nothomb que ha estat traduïda a 24 idiomes i ha venut més de 700.000 llibres a tot el món. Maíllo explica que ‘Cosmética del enemigo’ és un thriller psicològic, on es convida al públic a esbrinar què està passant a partir d’una trobada fortuïta entre un arquitecte i una noia honesta, sociòpata i rebel. “Tot això passa en un únic espai que és un aeroport que l’arquitecte Jeremiasz Angust va dissenyar”. El director català recorda que venia de fer un film d’acció, ‘Toro’, i volia dirigir una pel·lícula centrada en els personatges i en el treball actoral i arribar a diferents qualitats i aspectes interpretatius amb pocs actors. Apunta que ha intentat que com espectador es treballi en el prejudici sobre qui és ell i qui és ella “i això va canviant segons va avançant el film. El cinema t’obre la ment i aquesta és una pel·lícula tremendament moral que parla de que és el bé i el mal”. Destaca que la novel·la d’Amélie Nothomb “és molt brillant en els diàlegs i amb la confrontació de dos individus oposats, un és un home políticament correcte i el sents molt a prop i un altre que està fora dels límits de la civilització i fa i diu el que sent”, apunta Maíllo. Athena StratesPer la seva part, l’actriu Athena Strates explica, també en declaracions a l’ACN, que el seu personatge és una noia jove que ha viscut moltes coses i està perduda i intenta trobar persones que li donin atenció i l’amor que necessita. “Està plena de vida i és molt lliure”, assegura. “Una de les coses que he après és tornar al teu jo com a ésser humà després de fer aquest personatge i posar-te en la seva pell”. ‘Cosmética del enemigo’ és una coproducció internacional entre la catalana Sábado Películas, The Project Film Club (França) i Barry Films (Alemanya) amb la participació de RTVE, TV3, Treehouse Pictures i la distribució internacional de Pulsar Content. També té el suport de ICAA, ICEC, ESCAC, Hessen Film Fund i DFFF.’Eva’Aquesta és la tercera pel·lícula del cineasta barceloní qui va debutar en la direcció cinematogràfica amb ‘Eva’. Maíllo va inaugurar el Festival de cinema de Sitges fa nou anys amb ‘Eva’. “El fet de tornar aquí és molt emocional i més aquest any”. Recorda que presentar una pel·lícula al certamen nou anys després “l’omple d’orgull i és molt emocionant”.