Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

JxCat vol reformar el Reglament del Parlament per poder celebrar plens a distància de forma “immediata”

ACN Barcelona.-JxCat ha registrat una proposició de llei de modificació del Reglament del Parlament per garantir el funcionament de la cambra en circumstàncies excepcionals. La proposta pretén que de manera […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Barcelona.-JxCat ha registrat una proposició de llei de modificació del Reglament del Parlament per garantir el funcionament de la cambra en circumstàncies excepcionals. La proposta pretén que de manera “immediata” tota l’activitat parlamentària es pugui celebrar de manera telemàtica. Segons han explicat en nota de premsa, és la mateixa iniciativa que van proposar els lletrats que preveu sessions plenàries no presencials amb votació telemàtica, quan els diputats no es puguin desplaçar per motius com la crisi sanitària. S’aposta perquè la reforma es tramiti per via d’urgència i per lectura única. D’altra banda, proposaran a la reunió de la Mesa d’aquest dimarts que es destini part del romanent del pressupost de 2019 a inversions tecnològiques.

Segons la proposta de reforma del Reglament, les sessions no presencials en cas que la capacitat de desplaçament dels diputats es veiés greument afectada per catàstrofes naturals, accidents greus i a gran escala, crisi sanitària, episodis de contaminació o paràlisi dels serveis públics essencials es podrien convocar a petició de dos grups parlamentaris o de la cinquena part dels membres del Parlament. També apunten que en cas que es produeixi un problema tècnic que impedeixi a un diputat participar de la videoconferència s’haurà de suspendre la sessió. Excepte si l’electe expressa que pot continuar la sessió. A la Mesa, d’acord amb la Junta de Portaveus, li tocarà acordar la celebració dels plens o comissions de forma no presencial. Finalment, la proposta de JxCat apunta que la reforma del Reglament entrarà en vigor l’endemà de la publicació al Butlletí Oficial del Parlament. Destinar la partida dels 40 anys a la Covid-19La formació de Carles Puigdemont ha explicat que veu amb bons ulls dedicar una part del romanent dels comptes de 2019 al Departament de Salut per fer front a la pandèmia del coronavirus. A més a més, han apostat per “anar més enllà” en l’aportació del Parlament. Per això, també a la Mesa d’aquest dimarts JxCat proposarà destinar a la lluita contra el coronavirus les partides del pressupost de 2020 destinades a commemorar els 40 anys de l’aniversari del Parlament i les despeses de representació de protocol i viatges. Paral·lelament, el grup ha explicat que els diputats de JxCat al Parlament han fet donacions durant el març d’un mínim del 25% del sou a projectes d’investigació i recerca mèdica per la Covid-19, a iniciatives per desenvolupar i comprar material sanitari i a entitats socials centrades en col·lectius vulnerables. Unes donacions que preveuen mantenir mentre duri el confinament.