Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

JxCat reivindica la presidència del Parlament i adverteix a ERC que l’acord de legislatura no pot començar amb defectes

ACN Barcelona.-JxCat reivindica la presidència del Parlament. Fonts del partit de Carles Puigdemont, consultades per l’ACN, adverteixen a ERC que l’acord de legislatura no pot començar amb defectes. En aquesta […]

Agències 24/02/2021

ACN Barcelona.-JxCat reivindica la presidència del Parlament. Fonts del partit de Carles Puigdemont, consultades per l’ACN, adverteixen a ERC que l’acord de legislatura no pot començar amb defectes. En aquesta línia, Junts entén que els republicans han de presidir la Generalitat, i que a la formació de Laura Borràs li’n pertoca la vicepresidència, a més de la presidència del Parlament -d’acord amb el 14-F i de l’entesa de l’última legislatura. A JxCat troben que el més lògic és aquest repartiment, si bé en públic subratllen que encara no han parlat de cadires, i que només han abordat els objectius del nou executiu. Així mateix, Junts insisteix en formar un Govern independentista amb republicans i CUP, i urgeix ERC a deixar els comuns fora de l’equació.

A Junts no ha agradat que la CUP opti a presidir el Parlament. Els anticapitalistes debatran amb la militància si han d’assumir la cadira de la cambra en la pròxima legislatura, amb la celebració aquesta setmana d’assemblees obertes parlamentàries. Els documents de la CUP plantegen que el paper de la Mesa és “important per fer front als atacs del TC a la sobirania” de la cambra. “D’acord amb la nova correlació de forces, hauríem de plantejar l’assumpció de la presidència de la Mesa del Parlament?”, pregunten.Al seu torn, la formació de Borràs aplaudeix que la CUP es plantegi fer un salt i assumeixi responsabilitats institucionals, però alhora consideren que la presidència del Parlament pertoca a JxCat, d’acord amb els resultats electorals. El partit de Puigdemont pressiona perquè els anticapitalistes acceptin entrar a Govern per formar un executiu independentista amb ERC i Junts.