Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

JxCat reclama un “cop de timó” a El Homrani pel col·lapse del portal d’ajudes als autònoms

ACN Barcelona.-La portaveu de JxCat al Parlament, Gemma Geis, ha reclamat “un cop de timó” al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies després del col·lapse del portal per demanar […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-La portaveu de JxCat al Parlament, Gemma Geis, ha reclamat “un cop de timó” al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies després del col·lapse del portal per demanar les ajudes que la Generalitat havia habilitat per als autònoms. En una roda de premsa, Geis ha considerat “constatat” que el sistema d’adjudicació de les ajudes “no era l’apropiat”.

“Demanem al Govern de Catalunya que actuï de la manera més ràpida possible i que estableixi mecanismes fàcils” per als autònoms, ha afegit Geis, que també ha reclamat “no buscar culpables i no estar pendent de les eleccions”. Ho ha dit després que el Govern s’hagi disculpat per la saturació del sistema i hagi convocat una reunió per abordar-ho aquest mateix dimarts amb el departament de Chakir el Homrani però també amb Vicepresidència, Presidència i Polítiques Digitals i Administració Pública.La diputada ha destacat l'”autocrítica al Govern” per part de JxCat i alhora ha reclamat “ser exigents també” amb el govern espanyol. “Calen mesures a Madrid, que és on tenen competències i els diners que reben per part de la Unió Europea”, ha assenyalat. Per això ha fet una crida a no aprovar els pressupostos de l’Estat si no contemplen els treballadors per compte propi: “No es poden aprovar uns pressupostos a Madrid si no hi ha ajudes directes als autònoms de Catalunya”.