Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

JxCat reclama que l’Ajuntament de Barcelona pagui les subvencions compromeses amb el sector del lleure

ACN Barcelona.-El grup de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona reclama que la institució pagui la subvenció extraordinària de 2020 compromesa amb el sector del lleure infantil i juvenil que havia […]

Avatar
Agències 21/07/2021

ACN Barcelona.-El grup de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona reclama que la institució pagui la subvenció extraordinària de 2020 compromesa amb el sector del lleure infantil i juvenil que havia de garantir que ningú es veiés exclòs per raons econòmiques. Segons ha informat el grup, han registrat un prec demanant els motius pels quals no s’ha pagat la subvenció així com també reclamant el pagament, de gairebé 400.000 euros. El fet que encara no s’hagi fet efectiu, ha denunciat JxCat, està “comprometent” la liquiditat de les entitats. Segons expliquen fonts del govern municipal a l’ACN, el pagament de les subvencions extraordinàries va començar a fer-se aquest mes de juliol i està previst finalitzar-lo a l’agost.

(La notícia s’actualitza per incloure la versió del govern municipal)Les mateixes fonts ho justifiquen per la complexitat de la gestió de la pandèmia, “amb la priorització d’accions i pressupostos per l’emergència sanitària”, però també per l’aplicació del teletreball entre treballadors municipals. “Però també per les entitats i federacions per presentar les sol·licituds i les justificacions de subvencions”, afegeixen.Denúncia del Consell de la JoventutEl 8 de juliol, el Consell de la Joventut de Barcelona va fer públic un comunicat signat per entitats denunciant que no s’havia efectuat el pagament.En aquest comunicat assenyalaven que segons les bases de la subvenció, el pagament s’havia d’efectuar abans que les entitats justifiquessin la despesa, ja que és un finançament necessari per a executar el projecte.Tanmateix, denunciaven que les entitats van haver de justificar la despesa el 31 de març del 2021 sense haver rebut abans el pagament. “Sota arguments de problemes administratius, el pagament s’ha anat ajornant fins a l’actualitat”, lamentaven.Tot plegat, ha generat un deute econòmic amb els esplais i agrupaments de la ciutat, segons el comunicat del 8 de juliol, que compta amb el suport de diferents federacions i associacions, com Esplais Catalans, la Fundació Pere Tarrés, Fundesplai o Escoltes Catalans, entre altres.