Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

JxCat presenta 350 esmenes als pressupostos estatals per “prioritzar” les ajudes socials i econòmiques per la covid-19

ACN Madrid.-JxCat ha registrat aquest dimarts 350 esmenes parcials als pressupostos estatals després que el Congrés rebutgés la seva esmena a la totalitat. En un comunicat, el partit assegura que […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Madrid.-JxCat ha registrat aquest dimarts 350 esmenes parcials als pressupostos estatals després que el Congrés rebutgés la seva esmena a la totalitat. En un comunicat, el partit assegura que l’objectiu de les seves esmenes és “prioritzar” les ajudes socials i econòmiques per la covid-19. Concretament reclamen 180 MEUR per a un fons covid i 60 MEUR més per a un fons específic per a les poblacions de menys de 20.000 habitants. A més, reclamen una partida de 500 MEUR per a autònoms i emprenadors i uns 200 MEUR més per a petites i mitjanes empreses. I per impulsar l’ocupació juvenil, JxCat proposa 500 MEUR.

JxCat recorda que una de cada quatre empreses que han fet fallida a l’Estat estan a Catalunya i que es tracta de negocis que han hagut de tancar per les restriccions a causa de la pandèmia. Pel que fa a l’habitatge, defensen que és “imprescindible” garantir el dret a l’habitatge a famílies en situació de vulnerabilitat i reclamen 300 MEUR per a ajudes i una partida específica de 150 MEUR per habitatge social al Baix Llobregat, una de les zones de més densitat de població a Catalunya.Un altre bloc de les esmenes fan referència a les “reivindicacions històriques” de la Generalitat i els “incompliments” en matèria de finançament. I en aquest capítol hi ha 3.649 MEUR de deute per la llei de dependència; 350 MEUR addicionals per a rodalies Renfe; 50 MEUR per al transport públic; impulsar “definitivament” el Corredor Mediterrani i 50 MEUR per revertir les conseqüències del temporal Glòria i Dana. En l’àmbit de la sanitat, JxCat reclama partides que sumen 400 MEUR per destinar a la investigació i a l’atenció sanitària per fer front a la covid-19.