Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

JxCat pregunta al govern espanyol respecte al grup de treball de l’ONU sobre la detenció arbitrària

ACN Madrid.-JxCat ha registrat una bateria de preguntes per escrit al govern espanyol respecte al grup de treball sobre la detenció arbitrària de l’ONU. Concretament, volen saber per què consideren […]

Avatar
Agències 17/06/2019

ACN Madrid.-JxCat ha registrat una bateria de preguntes per escrit al govern espanyol respecte al grup de treball sobre la detenció arbitrària de l’ONU. Concretament, volen saber per què consideren que l’opinió d’aquest grup no és vinculant i cita unes declaracions de la ministre de Justícia, Dolores Delgado, al diari The Guardian, en què va qualificar de no vinculant l’informe del passat 27 de maig, que demanava l’alliberament de Jordi Sánchez, Oriol Junqueras i Jordi Cuixart. En l’escrit, JxCat recorden que un informe del 2014 del mateix grup de treball va tenir “validesa i transcendència” per la llavors diputada de UPyD i actual secretaria d’Estat d’España Global, Irene Lozano.

“Quin és el rol que, segons el govern espanyol, hauria de tenir el grup de treball de les Nacions Unides sobre la detenció arbitrària i quin valor s’ha d’atribuir a les seves opinions? Quines són les conclusions que, segons el govern, no tenen rigor?”, pregunta JxCat.En aquest context, JxCat també vol saber si, segons el govern espanyol, les opinions vinculants d’algun organisme internacional impliquen només al poder judicial o també a cadascun dels poders de l’Estat.