Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

JxCat manté el ‘no’ a la pròrroga de l’estat d’alarma i reclama al govern espanyol que retorni les competències

ACN Madrid .-JxCat manté el seu ‘no’ a la nova pròrroga de l’estat d’alarma i reclama al govern espanyol que retorni les competències a la Generalitat. La portaveu de la […]

Avatar
Agències 05/05/2020

ACN Madrid .-JxCat manté el seu ‘no’ a la nova pròrroga de l’estat d’alarma i reclama al govern espanyol que retorni les competències a la Generalitat. La portaveu de la formació, Laura Borràs, reclama que es faci el desconfinament “territorialitzat” que demana el Govern i exigeix a Sánchez que consensuï el decret abans de presentar-lo. “Aquest govern espera contractes d’adhesió, no vol negociar ni consensuar tot i que no té la majoria parlamentària”, remarca Borràs. “Darrere de l’eslògan d’’Este virus lo paramos undos’, potser el que Pedro Sánchez vol dir és que ‘aquest virus el parem amb mi’, afegeix la portaveu.

Amb tot, JxCat reclama que la Generalitat conservi les seves competències, la coordinació entre administracions i que sigui el Govern qui reguli i gestió el pla de desescalada a Catalunya. Sempre, remarquen en un comunicat, “seguint criteris científics i sanitaris, prioritzant les regions sanitàries i tenint en compte, en tot moment, l’evolució de la pandèmia”.