Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

JxCat i ERC volen que el Parlament expressi la necessitat d’aprovar una llei de protecció als alertadors

ACN Barcelona.-JxCat i ERC han registrat una proposta de resolució conjunta que reclama que el Parlament expressi la necessitat de tramitar i aprovar durant la propera legislatura una llei de […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Barcelona.-JxCat i ERC han registrat una proposta de resolució conjunta que reclama que el Parlament expressi la necessitat de tramitar i aprovar durant la propera legislatura una llei de protecció integral dels alertadors. En una altra proposta de resolució, volen que la cambra catalana insti el Govern a seguir impulsant les polítiques de govern obert que “afavoreixen la gestió pública eficient, ètica i propera a la ciutadania”. En el marc del ple monogràfic sobre corrupció, JxCat i ERC han proposat que l’executiu català segueixi treballant en els propers dos anys per implementar les 25 actuacions incloses a l’Estratègia de lluita contra la corrupció. Aporten per fer “efectiva” l’anonimització de la bústia ètica.

Els dos grups independentistes han apostat perquè la cambra reclami donar publicitat als informes d’avenços i retiment de comptes de l’Espai de participació ciutadana i de seguiment l’Estratègia de lluita contra la corrupció, constituït el 15 de juliol de 2020.També perquè s’insti el Govern a aprovar el projecte de decret del Reglament de desplegament de la Llei 19/2014, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.