Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

JxCat i ERC tanquen l’acord per governar el Consell Comarcal del Segrià, que estarà presidit per David Masot

ACN Maials.-Junts per Catalunya i ERC han tancat l’acord per governar conjuntament el Consell Comarcal del Segrià, després que les respectives executives hagin donat el vistiplau al pacte. L’ens estarà […]

Avatar
Agències 05/07/2019

ACN Maials.-Junts per Catalunya i ERC han tancat l’acord per governar conjuntament el Consell Comarcal del Segrià, després que les respectives executives hagin donat el vistiplau al pacte. L’ens estarà presidit per l’alcalde de Maials, David Masot (JxCat) i cadascuna de les formacions tindran dues vicepresidències. L’acord també estableix dos assessors, un per a cada formació, i sis caps d’àrea per poder desenvolupar les diferents polítiques comarcals. De forma simbòlica, representants d’ambdós partits han presentat l’acord aquest divendres a Maials, municipi del Segrià afectat, juntament amb Llardecans, per l’incendi de la Ribera d’Ebre. Des d’ERC i JxCat es fixen com un dels principals objectius per als pròxims quatre anys “un marcat compromís per apropar l’ens als municipis i a les persones”.

Desprès d’un període de negociacions, JxCat i ERC han arribat a un acord al Consell Comarcal del Segrià per governar conjuntament els propers quatre anys, amb David Masot al capdavant. L’acord atorga la presidència a Junts, a més a més de dues vicepresidències, les mateixes que tindran els republicans, tot i que encara no n’han volgut avançar els noms de les persones que les ocuparan. Així mateix, cada formació disposarà d’un assessor i encapçalarà tres de les sis àrees en què es dividirà el govern comarcal. En concret, Junts per Catalunya gestionarà les d’Ensenyament; Medi Ambient, Territori i Sostenibilitat i Règim Interior, Hisenda i Economia. Per la seva part, els republicans es quedaran amb les àrees de Benestar i Família; Joventut, Cultura i Esports i amb la de Promoció Econòmica i Turisme. Masot i la presidenta d’ERC al Segrià, Neus Ramonet, han justificat l’acord pel fet que ambdues formacions governen en 30 dels 38 ajuntaments de la comarca (22 JxCat i 8 ERC), és a dir en més del 80% dels consistoris del Segrià. A la vegada, han remarcat que també s’emmarca en l’acord supramunicipal JxCat-ERC atès el context nacional del procés, segons han explicat els representants dels dos partits.L’acte de presentació de l’acord, representat pels líders de les dues formacions, David Massot de JUNTS i Neus Ramonet d’ERC, ha tingut lloc aquest matí de divendres, dia 5 de juliol, a les 12h del migdia, en una part del terme de Maials (Segrià), que es va cremar degut a l’incendi que va afectar a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià.Les eleccions municipals del 26-M van donar a JxCat tretze representants al Consell Comarcal del Segrià, respecte els deu d’ERC. El PSC en va obtenir sis; Ciutadans, dos, mentre els comuns i el PP compten amb un representant cada formació.De forma simbòlica, l’acte de presentació de l’acord s’ha fet aquest divendres en un mirador de Maials, terme municipal una part del qual que es va veure afectat per l’incendi que va afectar la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues. En aquest sentit i per evitar situacions com la viscuda els darrers dies, des d’ERC i JxCat han reivindicat la necessitat de desplegar polítiques des del Govern i la Diputació de Lleida que contribueixin a frenar el despoblament de zones rurals de la comarca. Així mateix, l’alcalde de Maials ha posat de relleu la importància que el regadiu del sistema Segarra-Garrigues pugui arribar en un futur a la zona de secà afectada per l’incendi que no en disposa.