Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

JxCat i ERC esmenen la moció de la CUP que reclama una rebaixa de sous i augmentar el dèficit i la despesa

ACN Barcelona.- JxCat i ERC han presentat un seguit d’esmenes a la moció de la CUP que proposa rebaixar un 14% els sous dels diputats del Parlament i que es […]

Avatar
Agències 01/12/2020

ACN Barcelona.- JxCat i ERC han presentat un seguit d’esmenes a la moció de la CUP que proposa rebaixar un 14% els sous dels diputats del Parlament i que es reassignin les retribucions a la sanitat pública i a ajudes directes als treballadors més afectats per les restriccions sanitàries arran del coronavirus. Els grups que donen suport al Govern proposen rebaixar aquesta demanda i que s'”estudiï” la “modificació i reducció” de manera gradual i progressiva de les indemnitzacions que perceben els diputats i diputades, i regular-los en l’assignació fíxa. Proposen crear una taula d’estudi sobre fórmules de lluita contra l’atur de llarga durada, o els salaris baixos, la Renda Garantida de Ciutadania, l’Ingrés Mínim Vital o la Renda Bàsica.

Tant JxCat com ERC aposten per “posar tots els recursos disponibles per fer front a la crisi social i econòmica” i “reforçar la sanitat pública, i tornar a exigir al Govern de l’Estat que aprovi un pla de rescat amb ajudes directes als sectors més afectats”.Els grups proposen presentar al Parlament un informe sobre els beneficiaris de les mesures impulsades pel Govern en els 40 decrets aprovats des de l’inici de la pandèmia. Aposten per estudiar reduir el nombre de convocatòries obertes amb modalitat d’ajusts directes condicionats a l’exhauriment de la dotació pressupostària i a planificar i establir criteris de redistribució de la riquesa en favor dels col·lectius més afectats per la crisi. Això sí, sempre en el cas de línies d’ajut no vinculades a programes amb finançament estatal que determinen els criteris d’atorgament.Finalment, aposten per reforçar les sancions i multes a grans propietaris que no compleixin amb les diverses lleis en matèria d’habitatge i contenció i regulació del lloguer.