Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

JxCat i ERC es queden sols demanant a l’Estat recursos per a Catalunya per fer front a la crisi

ACN Barcelona.-JxCat i ERC s’han quedat sols votant a favor d’una proposta de resolució per demanar al govern espanyol els “recursos necessaris” perquè Catalunya faci front a la crisi post-covid-19. […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Barcelona.-JxCat i ERC s’han quedat sols votant a favor d’una proposta de resolució per demanar al govern espanyol els “recursos necessaris” perquè Catalunya faci front a la crisi post-covid-19. Es tracta d’una proposta de resolució, en el marc del ple monogràfic, que ha estat rebutjada amb el vot en contra de tots els grups de l’oposició, inclosos els diputats de la CUP. El text tombat demanava augmentar el sostre de dèficit fins a l’1% i permetre que els ajuntaments puguin disposar del superàvit i romanent. També denunciava l’infrafinançament estructural de Catalunya i reclamava els deutes pendents. D’altra banda, el ple també ha rebutjat una iniciativa dels comuns per impulsar un impost per a les grans fortunes.

La proposta de resolució presentada pels comuns demanava al Govern que faci les gestions necessàries per impulsar una reforma fiscal justa que inclogui la reforma de l’impost de societats per establir una tributació mínima del 15% de les grans corporacions i de 18% en entitats financeres; la reforma de l’IRPF amb un augment de dos punts a les rendes superiors als 130.000 anuals i quatre punts les de més de 300.000; i impulsar una taxa sobre les grans fortunes. Es dona la circumstancia que, a banda de comuns i la CUP-CC, el PSC també s’hi ha mostrat favorable. En canvi, ERC ho ha rebutjat, com també ho ha fet JxCat, Cs i PPC.