Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

JxCat exigeix una oficina específica de tramitació de llicències d’obres de rehabilitació “per acabar amb els retards”

ACN Barcelona.-El grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona ha proposat crear una oficina específica de tramitació de llicències d’obres de rehabilitació “per acabar amb el retard crònic que […]

Avatar
Agències 15/06/2020

ACN Barcelona.-El grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona ha proposat crear una oficina específica de tramitació de llicències d’obres de rehabilitació “per acabar amb el retard crònic que acumulen”. El portaveu de JxCat, Jordi Martí, defensarà una proposició a la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de dimarts per diferenciar els serveis que tramiten l’obra nova de la de rehabilitació “per afavorir-la i promoure l’increment en l’eficiència energètica dels immobles”. Martí argumenta que “la rehabilitació d’edificis ajuda decididament a la lluita contra el canvi climàtic, en tant que augmenta l’eficiència energètica dels immobles”. També demanaran informació sobre l’ampliació de terrasses.

El grup municipal considera que la pandèmia de la covid-19 “ha fet que el sector de l’edificació hagi sofert un retrocés greu, fet que posa en risc un nombre molt important de llocs de treball que en depenen”, afirma Martí. Per això la proposició que defensarà JxCat insta al govern municipal de Barcelona a “crear amb caràcter d’urgència” una oficina municipal de suport a la rehabilitació d’edificis tenint en compte les demandes dels col·legis professionals, gremis i entitats col·laboradores.Ampliació de terrassesD’altra banda, la presidenta del grup de JxCat, Elsa Artadi, defensarà un prec que reclama informació sobre la tramitació dels permisos per ampliar les terrasses de bars i restaurants.El grup municipal vol conèixer a la comissió de juliol la quantitat de peticions d’ampliacions de terrasses demandada pels establiments de restauració des de l’inici de la pandèmia, així com les que s’han tramitat i les que s’han aprovat.