Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

JxCat, ERC, CUP, comuns i PSC-Units demanen que el Parlament voti avui propostes sobre la inhabilitació de Torra

ACN Barcelona.-JxCat, ERC, CUP, comuns i PSC-Units han demanat que s’alteri l’ordre del dia del ple per incloure la votació de propostes de resolució sobre la inhabilitació del president de […]

Avatar
Agències 04/01/2020

ACN Barcelona.-JxCat, ERC, CUP, comuns i PSC-Units han demanat que s’alteri l’ordre del dia del ple per incloure la votació de propostes de resolució sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. Cs i PPC s’oposen a aquestes peticions perquè considera que com s’han presentat avui mateix no han complert el reglament de la cambra catalana i han proposat que, en canvi, s’incloguin la votació d’altres propostes de resolució sobre altres qüestions que, segons diuen, sí que han complert els terminis. El president del Parlament, Roger Torrent, ha explicat que una vegada s’acabi la compareixença de Torra i el posterior debat es reunirà la Mesa del Parlament i que, posteriorment, es votaran les peticions d’alteració de l’ordre del dia dels diferents grups.

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha avançat que si finalment el Parlament sotmet a votació avui les propostes de resolució sobre la inhabilitació de Torra presentaran un recurs d’empara per vulneració dels drets dels diputats. “Estem en el mateix marc que el 6 i 7 de setembre”, ha denunciat en referència als plens que van aprovar les anomenades lleis de desconnexió a la tardor del 2015.Quan acabi el discurs de Torra i el posterior debat amb els grups es reunirà la Mesa per decidir sobre la petició de reconsideració presentada per Cs. I és que el grup de Carrizosa considera que la Mesa celebrada aquest matí no podia admetre a tràmit les propostes de resolució sobre Torra perquè, en no estar en període de sessions, diuen que hauria de ser la Diputació Permanent l’encarregada de decidir si admet a tràmit les iniciatives parlamentàries.