Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

JxCat emplaça totes les “formacions que defensen la democràcia” a aturar la llei de seguretat nacional de l’Estat

ACN Barcelona.-La vicepresidenta i portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha criticat la reforma de la llei de seguretat nacional espanyola que ha defensat el govern de l’Estat i […]

Avatar
Agències 05/07/2021

ACN Barcelona.-La vicepresidenta i portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha criticat la reforma de la llei de seguretat nacional espanyola que ha defensat el govern de l’Estat i ha emplaçat a la resta de formacions independentistes i a tots aquells partits que defensen la democràcia a “aturar aquesta barbaritat”. Artadi ha assegurat que la llei suposa “una nova aberració dels drets i llibertats de la ciutadania” i acusa el govern espanyol d’emmascarar aquesta llei en un context de pandèmia: “Ens diu això quan en realitat ha passat un any i mig. El que hi ha al darrere és buscar un mecanisme de control de la població que va més enllà del que marcaria una democràcia liberal”.

Artadi assegura que aquesta reforma apareix en un context “d’involució de drets polítics i democràtics a l’Estat espanyol”. “Una repressió per part d’un poder judicial polititzat que fa més de quatre anys que dura”, diu. I ha afegit que l’actitud del govern espanyol és “de gran cinisme”. La nova reforma de llei obligaria, tal i com està plantejada, els majors d’edat a obeir i a realitzar les “prestacions personals” que exigeixin les autoritats, i aquestes tindrien potestat per a requisar de manera temporal tota mena de béns o ocupar de manera provisional qualsevol edifici necessari.