Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

JxCat, el PSC, Cs i Som Montgat presenten oficialment la moció de censura contra Rosa Funtané (ERC)

ACN Montgat.-JxCat, el PSC, Cs i Som Montgat han presentat oficialment la moció de censura contra l’alcaldessa d’aquest municipi, Rosa Funtané (ERC). Les quatre formacions han entrat la proposta a […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Montgat.-JxCat, el PSC, Cs i Som Montgat han presentat oficialment la moció de censura contra l’alcaldessa d’aquest municipi, Rosa Funtané (ERC). Les quatre formacions han entrat la proposta a l’Ajuntament aquest dimarts a les nou del matí. L’acord arriba després de setmanes de negociacions i malgrat que la direcció comarcal de JxCat ja ha anunciat que expedientarà els tres regidors del partit que han promogut aquesta iniciativa i que emetrà una proposta d’expulsió. En declaracions a l’ACN, l’alcaldessa Rosa Funtané s’ha mostrat decebuda i ha afirmat que aquest és el “pacte de la vergonya”. La batlle ha detallat que el ple se celebrarà el proper 18 de desembre a les dotze del migdia a la sala Pau Casals de la biblioteca de Montgat.

La moció de censura contra Rosa Funtané ja és una realitat. Després de setmanes d’especulacions i negociacions, finalment el PSC, JxCat, Cs i Som Montgat han arribat a un acord i han formalitzat la seva proposta que amb tota probabilitat acabarà prosperant el proper 18 de desembre. La previsió és que Mercè Marín, de JxCat, i Andreu Absil, del PSC, es reparteixin l’alcaldia del municipi amb tres regidors cadascun. La moció s’ha presentat malgrat l’oposició de JxCat a nivell comarcal, que en un comunicat ha deixat clar que “no l’avala, ni la defensa, ni l’autoritza” i que els tres regidors de la formació que hi ha donat suport ho han fet a “títol personal”. A més, ha remarcat que ho han fet “saltant-se el criteri del partit” i “en contra de la seva voluntat”. Per aquest motiu, JxCat al Maresme ha anunciat que els obrirà un expedient disciplinari i en proposarà la seva expulsió. L’alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané, s’ha mostrat molt decebuda perquè assegura que aquest és “el pacte de la vergonya”. La batlle ha recordat que els regidors de JxCat estan “desautoritzats” des de la direcció comarcal i que el representant de Cs que hi donarà suport ha passat a ser regidor no adscrit per poder-hi votar a favor. “Em pregunto que pensaran els seus votants de tot això perquè la sensació és que han llençat el seu vot”, ha criticat Funtané. També ha plantejat quina classe de polítiques promourà el nou executiu i quin tarannà tindrà: “Serà de dretes, d’esquerres, independentista o espanyolista?”, ha demanat l’alcaldessa que ha assegurat que seguirà treballant pel poble des de l’oposició. Pel que fa al pacte entre ERC i JxCat al Consell Comarcal del Maresme, ha reconegut que “les confiances quedaran ressentides” però ha dit que confia que el treball constant de totes les persones que conformen aquest ens supramunicipal serveixi per “vèncer” aquesta situació. Per Funtané el fet que els exconvergents hagin decidit expedientar i plantejar l’expulsió dels tres regidors de Montgat és “un suport” molt important. Amb tot, considera que caldrà “un treball ingent” per garantir la bona salut del govern comarcal.