Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

JxCat denuncia que la decisió de les juntes de tractament s’explica per la “repressió” i “amenaces” del Suprem

ACN Barcelona.-El portaveu parlamentari de JxCat, Eduard Pujol, creu que la decisió de les juntes de tractament de les presons de no autoritzar que els presos independentistes es confinin a […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-El portaveu parlamentari de JxCat, Eduard Pujol, creu que la decisió de les juntes de tractament de les presons de no autoritzar que els presos independentistes es confinin a casa s’explica per la “repressió” després que el Tribunal Suprem “amenacés” que els funcionaris podrien “prevaricar” si es prenien aquesta decisió. En un vídeo enviat als mitjans de comunicació, Pujol ha denunciat “la injustícia” que suposa la “doble vara de mesurar” perquè a alguns presos “en les mateixes condicions” que els polítics empresonats se’ls permet confinar-se a casa i a ells no. “Que no se’ls permeti el confinament domiciliari confirma que són presos polítics”, ha reblat.

Pujol ha lamentat que la decisió de les juntes de tractament “no té a veure amb la protecció de la salut dels interns i treballadors, sinó que és fruit de la repressió”. Per JxCat, mantenir els “presos polítics” als centres penitenciaris va en sentit contrari a les mesures excepcionals i restrictives per combatre la pandèmia, com ara el confinament total de la població o el tancament d’establiments i empreses no essencials. Considera que caldria seguir les recomanacions d’experts i institucions internacionals que demanen a les autoritats esponjar els centres penitenciaris deixant sortir als presos que estan en tercer grau o amb règim de flexibilitat.