Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

JxCat demana a Aragonès una “auditoria independent” sobre la gestió de la pandèmia de la covid-19

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, ha llençat una sorprenent proposta al vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, durant la sessió de control al Govern […]

Avatar
Agències 13/05/2021

ACN Barcelona.-El president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, ha llençat una sorprenent proposta al vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, durant la sessió de control al Govern del ple del Parlament. Batet ha apel·lat a la “necessitat d’avaluar amb rigor tota la gestió de la pandèmia” peta per l’executiu, del que formen part tant ERC com JxCat, i ha reclamat a Aragonès si s’ha plantejat “encarregar una auditoria pública i independent” que analitzi “què s’ha fet bé i què s’ha de millorar” des de la Generalitat des que arribés la covid-19 a Catalunya. “Tenim l’obligació de ser una administració solvent”, ha dit el president del grup de JxCat.

I és que Batet ha considerat que, després de veure com el govern britànic anunciava un estudi d’aquestes característiques i de donar-se a conèixer l’avaluació encarregada per l’OMS, ara que la pandèmia comença a remetre a Catalunya, potser és el moment que el Govern faci el mateix. “Tenim el deure de retre comptes a la ciutadania”, ha afegit el diputat que, en canvi, no ha fet cap referència als departaments en els que s’hauria de centrar l’auditoria ni quins partits els han capitanejat en el Govern que ha gestionat la pandèmia. A la seva resposta, Aragonès no ha entrat directament a respondre si, des del Govern en funcions o si arriba a ser investit president, està disposat a encarregar una auditoria independent o no. Però en canvi sí s’ha compromès a mantenir la transparència “tant com calgui”. “El Govern ha actuar sempre amb transparència i amb la voluntat de donar i fer públiques totes les dades. I activarem tots els mecanismes de transparència necessaris per fer totes les avaluacions que facin falta”, ha dit el vicepresident en funcions. Però, fent referència a les negociacions que es mantenen obertes per a la seva investidura, s’ha dirigit a Batet i a JxCat per matisar-li que per poder fer tot això “cal això cal sortir de Govern en funcions i tenir un Govern amb totes les funcions per facilitar també el retiment de comptes”.