Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

JxCat, decebuda amb el segon grau per als presos: “Una altra decisió era possible”

ACN Barcelona.-Junta per Catalunya (JxCat) no està satisfeta amb la classificació com a presos en segon grau penitenciari per als líders independentistes condemnats. El vicepresident primer del Parlament i diputat […]

Avatar
Agències 11/12/2019

ACN Barcelona.-Junta per Catalunya (JxCat) no està satisfeta amb la classificació com a presos en segon grau penitenciari per als líders independentistes condemnats. El vicepresident primer del Parlament i diputat de la formació, Josep Costa, s’ha mostrar “decebut” davant l’anunci de la Junta de Tractament Penitenciari. “Ens hauria agradat una altra decisió, i que hi hagi discrepàncies i no hagi estat per unanimitat és la millor mostra que una altra decisió era possible, que es podria haver donat el tercer grau als presos polítics”, ha sentenciat en declaracions des dels passadissos del Parlament.

En aquest sentit, ha volgut recordat que tant el segon com el tercer grau penitenciari són fórmules “perfectament legals i normals del compliment de les penes”. “No és cap excarceració, és una forma de complir la pena. I davant el dubte, s’hauria d’haver optat per la mesura menys lesiva i que menys perjudiqui els presos”, ha afegit. Sense voler entrar en les causes de la qualificació que s’ha aplicat, Costa sí ha remarcat que no seria “acceptable” que “el fet de ser presos polítics i que organismes internacionals de drets humans demanin el seu alliberament siguin un perjudici per a ells i per a la classificació”. I és que per a Costa, els presos independentistes “complien tots els requisits legals per tenir el tercer grau”. El que també ha volgut denunciar JxCat és “l’evident pressió ambiental, política i mediàtica contra aquests presos” i que, segons Costa, es pretengui “que tinguin un tracte pitjor que altres presos en les mateixes circumstàncies”. Pel que fa a la possibilitat que els presos de JxCat recorrin la decisió, Costa ha explicat que els advocats tenen una reunió aquesta tarda i seran ells els que “decideixin si recorren o en quins termes actuen”. “Els presos prendran totes les iniciatives que consideren que els beneficien més”, s’ha limitat a dir.