Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

JxCat, Cs, PP i Valents forcen un Ple extraordinari de l’Ajuntament de Barcelona per restablir les relacions amb Israel

ACN Barcelona – JxCat Barcelona, Cs, el PP i Valents han forçat la celebració d’un Ple extraordinari de l’Ajuntament de Barcelona perquè “de manera urgent i immediata el govern municipal […]

Agències 13/02/2023

ACN Barcelona – JxCat Barcelona, Cs, el PP i Valents han forçat la celebració d’un Ple extraordinari de l’Ajuntament de Barcelona perquè “de manera urgent i immediata el govern municipal restableixi les relacions amb Israel i l’agermanament de Barcelona amb les ciutats de Tel Aviv i Gaza”. Les formacions han registrat aquest dilluns una petició conjunta en aquesta direcció dirigida a l’alcaldessa Ada Colau. La demanda prosperarà perquè els representants d’aquests partits sumen més d’onze regidors, el nombre mínim necessari perquè una proposta d’aquestes característiques tiri endavant. Aquesta iniciativa ha sorgit “en resposta a la decisió unilateral” que la batlle va anunciar dimecres passat, de suspendre temporalment les relacions amb aquest estat.

En la carta que Colau va fer arribar al primer ministre israelià Benjamin Netanyahu, i a la qual va tinir accés l’ACN, Colau afirmava que la mesura afectava “única i exclusivament” les relacions institucionals de l’alcaldia amb Israel i la resta de les seves institucions oficials, i en cap cas la seva ciutadania.

Colau va defensar la seva postura argumentant que s’havia sentit interpel·lada per entitats i ciutadans que s’havien adreçat al consistori i havien denunciat la situació “d’apartheid” que viu el poble palestí. “No podem callar”, va assegurar.

La col·laboració de la ciutat de Barcelona amb Tel Aviv i Gaza es va establir l’any 1998.