Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

JxCat critica que Cs no denunciï la “corrupció estructural” de l’Estat que “perjudica drets i llibertats”

ACN Barcelona.-JxCat ha criticat que Cs no denunciï “mai” la “corrupció estructural” del sistema judicial espanyol i de tot l’Estat. Durant el ple monogràfic d’aquest dilluns sobre corrupció, celebrat precisament […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Barcelona.-JxCat ha criticat que Cs no denunciï “mai” la “corrupció estructural” del sistema judicial espanyol i de tot l’Estat. Durant el ple monogràfic d’aquest dilluns sobre corrupció, celebrat precisament a proposta del partit constitucionalista, la diputada Aurora Madaula ha argumentat que les males praxis d’Espanya “perjudiquen greument” les llibertats i els drets de la ciutadania de Catalunya: “Casualment vostès mai no la denuncien”, ha lamentat. Madaula també ha demanat al Govern que centri els esforços de la lluita contra la corrupció sobre els serveis públics, ja que en temps de pandèmia i crisi econòmica, social i habitacional, cal garantir que tothom rebi els “serveis necessaris” i “la qualitat que mereixen”.

Madaula ha afegit que les institucions espanyoles són un “cas de corrupció sistèmica i estructural” de l’Estat. La diputada de JxCat ha afirmat que la cúpula del sistema judicial és “ideològica”, tal com han denunciat ja diversos estaments europeus amb sentències del tribunal d’Estrasburg, contra la seva “politització i la parcialitat”.Madaula ha conclòs que l’Estat utilitza el seu poder per “perseguir i empresonar rivals polítics”. “Quan no guanyen a les urnes ho intenten fer als tribunals”, ha opinat.