Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

JxCat creu que el Govern “no es va saber anticipar” a la pandèmia a les residències: “L’autocrítica és imprescindible”

ACN Barcelona.-El diputat de JxCat Jordi Fàbrega ha assegurat que és “imprescindible” fer autocrítica de la gestió de la pandèmia a Catalunya. En resposta a la compareixença del vicepresident amb […]

Avatar
Agències 13/05/2021

ACN Barcelona.-El diputat de JxCat Jordi Fàbrega ha assegurat que és “imprescindible” fer autocrítica de la gestió de la pandèmia a Catalunya. En resposta a la compareixença del vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, al Parlament Fàbrega ha dit que el Govern “no es va saber valorar prou ràpid ni es va saber anticipar” a la situació viscuda a les residències. De fet, ha assegurat que es va evidenciar que cal “un canvi” en el model d’atenció a la gent gran. D’altra banda, Fàbrega també ha assegurat que els confinaments municipal i comarcal “no tenen sentit en bona part de Catalunya” i ha reclamat que si tornen a caldre restriccions siguin “territorialitzades”.

A tall d’exemple, Fàbrega ha remarcat que a Barcelona hi ha una densitat de població de 16.000 habitants per km2, mentre que al Pirineu és de 13 hab/km2. Per això, ha dit, les mesures s’haurien d’haver basat també en dades demogràfiques.Durant la seva intervenció, el diputat de Junts ha dit que cal una reformulació del sistema sanitari “urgent” i ha subratllat que el finançament és “endèmicament insuficient”. A més, també ha defensat que caldria haver comptat més amb el paper de les farmàcies, especialment en la distribució de tests d’antígens.Fàbrega també ha criticat el “desgavell” en les dades de defuncions a nivell d’Estat i ha assegurat que la transparència és “fonamental”.En relació a les negociacions per a formar Govern, Fàbrega s’ha limitat a dir que l’independentisme té el 52% dels vots i ha demanat “avançar plegats per posar remei” a la situació social i sanitària. “Mà estesa per fer Govern”, ha afegit.