Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

JxCat celebra haver arribat a un acord per limitar el preu del lloguer “que defensa el petit propietari vulnerable”

ACN Barcelona.-JxCat ha celebrat haver arribat a un acord amb el Sindicat de Llogateres i JxCat, ERC, els comuns i la CUP per desencallar l’aprovació de la llei de regulació […]

Avatar
Agències 09/09/2020

ACN Barcelona.-JxCat ha celebrat haver arribat a un acord amb el Sindicat de Llogateres i JxCat, ERC, els comuns i la CUP per desencallar l’aprovació de la llei de regulació dels lloguers. El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha dit que la negociació ha estat “una batalla” i que des del seu grup s’ha assolit la “fita” marcada de “defensar els petits propietaris i els llogaters de debò”. En declaracions als passadissos del Parlament, Batet ha dit que aquest text, que es concretarà amb una esmena transaccional dels quatre grups, posa les bases per defensar aquest petit propietari i diferenciar-lo dels “grans tenidors”.

Batet ha explicat que el projecte de llei regularà els lloguers “amb garanties”. Així, finalment, marcarà el mínim de vulnerabilitat del petit propietari, “una realitat del país”. “No és el mateix una persona que té un immoble que ha pogut aconseguir i ara és una renda que l’ajuda per la pensió, a un gran tenidor”, ha argumentat Batet. La renda mensual de propietari vulnerable se situaria vora els 2.000 o 2.500 euros, en funció del territori i ciutat.Preguntat per la possibilitat que aquest projecte acabi al Tribunal Constitucional, Batet ha dit que aquesta és una decisió que ha de prendre el govern del PSOE i Podem i ha recordat que els comuns “estan davant d’aquest projecte”. “Esperem que el govern progressista del qual formen part no actuï d’aquesta manera”, ha afegit.