Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

JxCat acusa Sánchez de no prioritzar els autònoms i les pimes en el repartiment dels fons europeus

ACN Madrid.-La portaveu de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, ha acusat aquest dimarts el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de no prioritzar els autònoms i les pimes en la […]

Avatar
Agències 19/05/2021

ACN Madrid.-La portaveu de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, ha acusat aquest dimarts el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de no prioritzar els autònoms i les pimes en la sortida de la crisi ni en el repartiment dels fons europeus. “Són 4.000 milions per a les petites empreses i els autònoms i 66.000 milions d’euros per a les grans empreses, i això no és prioritzar les pimes”, ha afirmat Nogueras, que ha reclamat un cop més que es vinculin les ajudes a les grans empreses al pagament dels seus deutes amb pimes i autònoms. Sánchez, per la seva banda, ha afirmat que el seu govern espera signar d’aquí a poc temps un conveni amb la Generalitat per desplegar ajudes directes a empreses i autònoms durant les pròximes setmanes i mesos.

Sánchez ha respost d’aquesta manera una pregunta de Nogueras durant la sessió de control del Congrés. La portaveu de JxCat ha insistit a demanar a Sánchez que vinculi l’accés de les grans empreses als fons europeus al fet que saldin els seus deutes amb les pimes i els autònoms.El president espanyol ha recordat que el pla de recuperació té una palanca de suport per a la modernització del teixit industrial i la pime, que compta amb 16.065 milions d’euros. Segons Sánchez, dins d’aquesta branca hi ha una secció “d”impuls a la pime” que està dotat amb 4.894 milions d’euros per a reformes i inversions en emprenedoria, creixement, digitalització, innovació i suport a la internacionalització.Nogueras ha rebatut que destinar “4.000 MEUR per a les pimes i 66.000 MEUR per a les grans empreses on és prioritzar les pimes”. “L’atur a Espanya és del 16% i la mitjana europea del 8,3%, i vostès no prioritzaran les pimes, sinó a les grans empreses moroses espanyoles que deuen més de 80.000 MEUR en factures”, “i per tant ens oblidem de la injecció de més de 100.000 MEUR que suposaria que aquestes empreses complissin la llei de morositat”.El president espanyol ha recordat que el Ministeri d’Hisenda està signant convenis amb les comunitats autònomes per “ajudar en aquest últim tram de superació de la pandèmia a les pimes”. “Espero que, ja que poden formar un govern, ens permetin signar aquest conveni amb la Generalitat per poder posar en marxa aquestes les ajudes directes fonamentals” per a les empreses i autònoms, ha dit.