Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

JxCat a la Diputació de Lleida assegura que els ajuts directes s’han atorgat amb ”zero opacitat i tota la legalitat”

ACN Lleida.-El grup de JxCat a la Diputació de Lleida assegura que l’atribució d’ajuts directes del passat mandat ha seguit tota la tramitació prevista per la normativa amb el vistiplau […]

Avatar
Agències 23/09/2019

ACN Lleida.-El grup de JxCat a la Diputació de Lleida assegura que l’atribució d’ajuts directes del passat mandat ha seguit tota la tramitació prevista per la normativa amb el vistiplau d’intervenció i secretaria, amb “zero opacitat i tota la legalitat i transparència”. El grup ha respost així a les informacions en relació a l’atribució de prop d’1 MEUR d’ajuts directes a municipis del seu color polític abans del canvi de govern a la institució, que han estat fetes públiques pel Comú de Lleida. En aquest sentit, des de JxCat s’ha volgut “felicitar” a la nova diputada del Comú, Elena Ferré, per voler “fiscalitzar el govern” i han afegit que si el president d’ERC, Joan Talarn, “ho veu correcte” pugui assistir a les Juntes de Govern.

Des de JxCat a la Diputació de Lleida, a l’equip de govern amb ERC, han remarcat que les institucions i els governs no s’aturen en campanya electoral ”ni quan estan en funcions”. En aquest sentit, han dit que això és el que han fet des de que estaven en funcions després de les eleccions electorals i en relació a la informació difosa pel Comú de Lleida han apuntat que ara s’ha mirat aquestes Juntes de Govern però que es podrien mirar totes les que s’han fet, el que passa que ara es dona la casualitat que hi ha els municipis d’alcaldes que participaven en aquestes juntes en qüestió, com Aitona o Torrefarrera.Així mateix, JxCat ha explicat que les tramitacions i expedients venen de lluny i ”han de complir uns requisits” com són el de ser inversions ”financerament sostenibles que ho són gràcies al romanent de tresoreria”. En qualsevol cas, ”expedients on hi ha d’haver molta agilitat per part dels ajuntaments”, una situació que segons el grup polític sí que es donava en aquest cas.Finalment, JxCat recorda que dimarts s’aprova la modificació de crèdit per donar més ajuts per als municipis i ho emmarquen en una situació de “plena normalitat” ja que cada setmana el govern “pren decisions com aquesta”. Així mateix, afegeixen que si hi ha coses a millorar, es pot fer entre tots.