Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

JxC exigeix al govern espanyol un pla de suport per als territoris afectats per rebrots de la covid-19 com el Segrià

ACN Madrid.-El grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxC) ha registrat al Congrés dels Diputats una Proposició no de llei que reclama una protecció especial per a les persones, llocs […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Madrid.-El grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxC) ha registrat al Congrés dels Diputats una Proposició no de llei que reclama una protecció especial per a les persones, llocs de feina i activitats de zones afectades per rebrots de la covid-19 com el Segrià. En concret, JxC demana aplicar exempcions a les cotitzacions a la Seguretat Social de les empreses i persones afectades. També que les empreses es puguin acollir a ERTO per força major o que els treballadors que hi havien estat s’hi puguin tornar a acollir, així com mesures especials per als autònoms. Altres mesures són modificar els mòduls d’IRPF i IVA per a les activitats afectades, ampliar el dret a l’atur als treballadors agraris o suports extraordinaris als municipis.

La proposta també inclou mesures per reforçar les activitats agràries afectades per la covid-19 com ara ampliar els préstecs habilitats per combatre la pandèmia en aquest sector o reforçar la campanya mediàtica de suport als productes agroalimentaris que puguin quedar afectats internacionalment per la crisi.