Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Jutgen per usurpació 13 persones identificades en el desallotjament d’un bloc recuperat per la PAH a Lleida el 2019

ACN Lleida.-Una vintena de persones s’han concentrat aquest dimarts davant els jutjats de Lleida per donar suport a 13 persones identificades en el desallotjament del bloc recuperat per la PAH […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN Lleida.-Una vintena de persones s’han concentrat aquest dimarts davant els jutjats de Lleida per donar suport a 13 persones identificades en el desallotjament del bloc recuperat per la PAH al barri de Balàfia de Lleida el 2019 i que la Sareb, propietària de l’immoble, ha dut a judici per un delicte d’usurpació. La Plataforma denuncia que novament se’ls ataca per defensar el dret a l’habitatge i per haver donat una alternativa habitacional a persones que no tenien un sostre on viure. A més, a través d’un comunicat, han posat de manifest que algunes de les persones citades com a acusades no estaven vinculades a la PAH o al bloc recuperat. És el cas de la Cristina Rubio, que estava a l’immoble com a representant de la Plataforma però no vivia allà.

“Em van identificar però jo no sóc usurpadora, no vivia allà”, assegura Rubio, que afegeix que el procediment és “estrany” perquè considera que l’informe de la policia és “irregular” i conté “incoherències” perquè “no té res a veure amb el que va passar en realitat”. Tampoc entén perquè s’ha convocat a la vista judicial només algunes persones i no totes les que hi havia al bloc.A l’entrada dels jutjats, l’Àneu ha llegit el comunicat de la PAH on denuncien que la Sareb porti a judici 13 persones per la recuperació d’un bloc el març 2019, desallotjat el novembre del mateix any, amb un gran dispositiu dels Mossos d’Esquadra. Tot i la persecució que denuncien pateixen, des de la PAH asseguren que seguiran defensant l’habitatge com un dret bàsic.Destaca que la Sareb és una entitat finançada amb diners públics que especula amb l’habitatge i lamenta que les institucions públiques tampoc no donin resposta al problema. “Permeten que bancs i fonts d’inversió juguin amb un bé de primera necessitat, enviant a la policia perquè actuï segons els interessos dels especuladors i ara permetent que se’ns jutgi i se’ns persegueixi a nivell legal”, critica. Una de les advocades dels acusats, Mercè Jordana, ha avançat que es tracta d’un procediment de delictes lleus i que se’ls jutja per usurpació, un delicte que pot implicar penes de multa. Tot i això encara no sabien, a les portes del jutjat, la petició de la Sareb que actua com a acusació particular ni de la Fiscalia.