Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Jutgen l’exalcalde de Llavaneres per colar-se amb ganivets i esprai pebre al pàrquing d’un treballador municipal

ACN Sant Andreu de Llavaneres.-El cas de l’exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres Bernat Graupera, que els Mossos d’Esquadra van enxampar l’abril de 2017 colant-se amb ganivets i esprai pebre […]

Avatar
Agències 07/04/2019

ACN Sant Andreu de Llavaneres.-El cas de l’exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres Bernat Graupera, que els Mossos d’Esquadra van enxampar l’abril de 2017 colant-se amb ganivets i esprai pebre a l’aparcament privat d’un treballador municipal, arriba a judici aquest dimarts. Se l’acusa d’intentar fer malbé el cotxe de l’empleat, amb qui arrossega ja dotze anys de litigis i enemistat. Graupera s’enfronta ara a una petició de pena de la fiscalia de vuit mesos de presó. L’acusació particular l’eleva a deu mesos i reclama també una indemnització “simbòlica” d’un euro al treballador per danys morals. L’exalcalde ja va ser jutjat i condemnat el 2014 per un altre litigi amb aquest empleat per un cas de ‘mobbing’ que es remunta al 2007, quan Graupera era alcalde i el treballador dirigia l’àrea d’Urbanisme del consistori.

Aquest dimarts Graupera s’asseurà novament al banc dels acusats, aquest cop per respondre a l’intent de malmetre el patrimoni personal del treballador amb qui arrossega un llarg enfrontament judicial. Segons van explicar fonts policials en el moment dels fets, l’exalcalde hauria reconegut la situació, tot i que va negar que volgués fer mal a cap persona.Quan el van enxampar, Graupera portava la cara tapada, caputxa i una motxilla amb dos ganivets de cuina –de 14,5 i 18,5 centímetres de fulla– i un pot d’esprai pebre. A més, es dona la circumstància que l’aparcament on van passar els fets no és al mateix edifici on viu el treballador, pel que l’acusació entén que Graupera el va estar “seguint i vigilant”.En aquest sentit, segons l’escrit de l’acusació particular, l’exalcalde havia premeditat l’acció amb l’objectiu de pressionar el treballador perquè abandones les diferents causes penals que els mantenien enfrontats. A més de la petició de presó que fan acusació i fiscalia, Graupera s’enfronta també a una multa d’entre 1.200 i 3.600 euros.Dotze anys en litigi amb un treballador de l’AjuntamentL’inici de l’enfrontament entre l’exalcalde i el treballador es remunta al 2007, quan Graupera pren possessió del càrrec. En aquell moment va decidir “apartar” de la feina el treballador amb voluntat de “degradar-lo moralment”, segons recull la sentència que el va acabar condemnant l’any 2014 per ‘mobbing’.Aquella sentència recollia que les decisions de l’alcalde van ser injustificades i demostraven “l’intent d’humiliar el treballador”, un actitud que “es contradiu amb els valors que se li exigeixen a un alcalde”. Per aquells fets, l’Audiència el va condemnar a tretze mesos de presó –que no va complir perquè en aquell moment no tenia antecedents–, tretze més d’inhabilitació i 33.000 euros d’indemnització.