Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Justícia veu “molt possible” prioritzar els presos en la vacunació contra la covid per davant de la població general

ACN Sant Esteve Sesrovires.-El Departament de Justícia vol avançar la vacunació contra la covid-19 als interns de les presons respecte la població general. El secretari de Mesures penals, Reinserció i […]

Avatar
Agències 10/02/2021

ACN Sant Esteve Sesrovires.-El Departament de Justícia vol avançar la vacunació contra la covid-19 als interns de les presons respecte la població general. El secretari de Mesures penals, Reinserció i Atenció a la víctima, Amand Calderó ha assegurat que és “molt possible” que aquest col·lectiu es vacuni abans, si bé ha apuntat que “encara no hi ha un calendari que es pugui publicar”. Calderó ha defensat avançar els presos i els interns dels centres de justícia juvenil pel fet que viuen en un espai limitat: “Malgrat puguin estan preservats, volem que tot el personal de l’àmbit penitenciari i els interns quedin vacunats el més aviat possible perquè serà una garantia per a entorns tancats, com són les presons”, ha insistit, tot equiparant-les a les residències d’avis.

Calderó ha remarcat que els centres tancats, com són les residències de gent gran i les presons, són espais “que s’han de prioritzar” en el pla de vacunació contra la covid-19. En aquest sentit, ha augurat que el subministrament del vaccí als presos i joves interns podria ser “molt imminent”.Pel que fa a les restriccions que actualment hi ha l’àmbit penitenciari, Calderó ha puntualitzat que la vacunació als interns no comportarà canvis substancials. “La vacuna és una gran notícia i ja caminarem cap a la normalitat, però a les presons haurem de mantenir les mesures fins que no hi hagi un percentatge molt elevat de gent vacunada”, ha explicat.Calderó ha fet aquestes declaracions aquest dimecres des de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) coincidint amb l’inici de la vacunació a tots els treballadors de les presons i centres educatius de justícia juvenil, als quals se’ls subministra l’AstraZeneca.