Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Justícia desinfectarà el Centre Obert de Barcelona després de cinc positius de coronavirus

ACN Barcelona.-El Departament de Justícia ha anunciat que desinfectarà el Centre Obert de Barcelona, l’antiga presó de la Trinitat, després que s’hi hagin confirmat cinc casos de coronavirus, dos d’interns […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Justícia ha anunciat que desinfectarà el Centre Obert de Barcelona, l’antiga presó de la Trinitat, després que s’hi hagin confirmat cinc casos de coronavirus, dos d’interns i tres de treballadors. Dels 420 presos que hi ha, només n’hi quedaven 5. Justícia informa que per facilitar els treballs de neteja, un d’ells podrà anar al seu domicili i els quatre restants quedaran interns a Brians 1. Els altres 414 formen part dels 630 interns en tercer grau i amb bon pronòstic que el Departament de Justícia ha enviat a casa perquè passin el confinament amb la seva família. Els centres oberts són presons per als presos en tercer grau, és a dir, en situació de semillibertat, que només hi van a dormir de dilluns a divendres.

D’altra banda, des de Justícia s’indica que el Centre Penitenciari Brans 1 ha confinat tot el Mòdul 5, amb 72 interns, per un cas positiu de coronavirus entre la població reclusa. Mentre duri el confinament del mòdul, afegeix la mateixa font, els presos podran sortir de la cel·la i fer vida als espais comuns del propi mòdul, però no podran accedir als tallers productius ni a les àrees comunes de tota la presó, com les zones esportives i educatives.En canvi, Brians 2 ha aixecat avui el confinament del Mòdul 13, amb 105 presos, on va aparèixer el primer cas positiu de coronavirus als centres penitenciaris de la Generalitat. El confinament s’aixeca després que no hi hagi aparegut cap més positiu entre aquests interns.En paral·lel, la presó de Dones de Barcelona (Wad-Ras) manté el confinament de les 120 internes que hi ha. Fins ara, el Departament de Justícia ha comptabilitzat sis positius per coronavirus i dues altes entre la població reclusa. Aquests sis casos positius estan ingressats a l’Hospital Penitenciari de Terrassa i en hospitals de la xarxa comunitària de salut. A més dels positius hi ha 32 casos sospitosos, que viuen aïllats de la resta. Finalment, des de Justícia es destaca que a més de la població reclusa, hi ha 16 positius i 205 sospitosos entre els professionals de presons i justícia juvenil.