Dissabte, 16 d'octubre de 2021 - Edició 1178
La República

Just Philippot reflexiona sobre la destrucció de la naturalesa a ‘La nuée’

ACN Sitges.-Par salvar la seva granja de la fallida, una mare soltera cria llagostes comestibles, però desenvolupa un estrany lligam obsessiu amb elles que la portarà a enfrontar-se als pagesos […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Sitges.-Par salvar la seva granja de la fallida, una mare soltera cria llagostes comestibles, però desenvolupa un estrany lligam obsessiu amb elles que la portarà a enfrontar-se als pagesos de la regió i als seus propis fills, que ja no la reconeixen. Aquest és l’argument del film francès ‘La nuée’ que s’ha presentat al Festival de cinema de Sitges. El seu director, Just Philippot, ha destacat que l’objectiu de la protagonista és treure profit de la naturalesa per una bona raó. En aquest sentit, ha assenyalat que quan ella destrueix la naturalesa es una referència a com les persones destrueixen la naturalesa i “després passen casos com la covid-19”.

En roda de premsa al Festival de cinema de Sitges, Philippot ha explicat que una idea de la pel·lícula era veure com la protagonista va deixant de banda a la seva família, als seus fills, i se centra cada vegada més en el seu treball. De fet, ella va creant un lligam amb les llagostes que es van introduint cada vegada més en la seva vida i la de la seva família. El director de ‘La nuée’ ha reconegut que avui en dia la societat és molt conscient del tema mediambiental, que està molt present al film. “L’agricultura tant a Espanya com a França és molt important”. Philippot ha remarcat que no han tingut cap referència sobre la que hagin treballat pel film. “He intentat estar entre el que és el documental i una pel·lícula bastant espectacular”, ha indicat. “No hi havia cap referència que m’ajudés en aquest tipus de catàstrofe” que es veu a la pel·lícula, ha afegit.